Pretraga

Ovo su najveći ovogodišnji dizajnerski trendovi za ljetno uređenje doma

A- A+

Postoji nešto sasvim jedinstveno, decentno i lijepo u ljetnom uređenju doma. Prozračne tkanine, pastelni tonovi, prirodni materijali i boho utjecaj opuštenost, osunčanost i prozračnost ljeta unijet će u interijere pretvarajući ih u oaze unutar četiri zida.

dizajnerski trendovi

Dizajnerski trendovi za ljetno uređenje doma, prirodni elementi i tkanine | foto: Unsplash

No, iako će neki elementi ljetnog uređenja prostora izgledati isključivo sezonski, postoje načini na koje oni svoje mjesto u domu mogu pronaći tijekom cijele godine.

Najpopularniji ovogodišnji dizajnerski trendovi u svaki dom unose dašak najtoplijeg dijela godine, njegovu opuštenost, prozračnost, dekadenciju, ali i ljepotu. Ljeto će u svakom interijeru zasjati punim sjajem uz samo nekoliko detalja čije mjesto u domu može postati trajno.

Donosimo najveće ovogodišnje trendove dizajna interijera uz koje će ljeto i u četiri zida postati iskustvo za pamćenje.

Prirodni elementi i tkanine

Baš kao i za svako drugo godišnje doba formula za idealno ljetno uređenje doma sasvim je jednostavna – biljke, biljke, biljke. S biljkama se jednostavno ne može pogriješiti. Uz njih kombinirajte i ostale prirodne elemente i detalje poput dekorativnih predmeta od drva ili ratana. Dojam prozračnosti prostora upotpunite tkaninama koje će također biti od prirodnih materijala, poput pamuka i lana.

Izdvojeni članak

Pronašli smo neke od najljepših ljetnih dekoracija za dom za manje od 100 kuna

Osunčane prostorije

Dopustite suncu da uđe u svaku prostoriju doma i tako maksimalno iskoristite najsunčaniji dio godine u kojem svaki kutak doma izgleda otvorenije i prozračnije. Prirodno svjetlo je bezvremenski dizajnerski trend, ali nije ga uvijek jednostavno ostvariti. Kako bi uspješno pustili svjetlo, ali ne i toplinu, u vaš dom koristite svijetle zavjese prirodnih materijala koje se pružaju od stropa do poda čime vizualno izdužuju prostor dajući mu istovremeno dašak elegancije. Ili, jednostavno uklonite sve s prozora i uživajte u prirodnom svjetlu.

dizajnerski trendovi

Dizajnerski trendovi za ljetno uređenje doma, sunce | foto: Unsplash

Ljetni klasik – plava

Ako postoji boja koja baš svakog asocira na ljeto onda je to plava. Boja svijetlog ljetnog neba i boja mora bit će središnji motivi svakog ljetnog uređenja doma. No, bez obzira na to što je simbol ljeta plava ne mora dominirati interijerom. Unesite ju u detaljima poput jastuka ili dekorativnih predmeta. U kombinaciji s prozračnim ljetnim tkaninama i prirodnim tonovima namještaja plava će se pokazati kao zgoditak u interijeru.

dizajnerski trendovi

Dizajnerski trendovi za ljetno uređenje doma, plava | foto: Unsplash

Neizostavni minimalizam

Minimalizam je postao dizajnerski trend bez presedana. Stil koji je u svojim počecima bio temeljen na jednostavnim i čistim linijama, kao i jednostavnom dizajnu, danas iz dana u dan postaje sve popularniji pa se njegova paleta sve više širi. Minimalizam je čist, jednostavan i funkcionalan što ga čini idealnim za ljeto kada ne želimo biti opterećeni s previše sitnica i detalja, već samo uživati u vremenu i prostoru.

dizajnerski trendovi

Dizajnerski trendovi za ljetno uređenje interijera, minimalizam | foto: Unsplash

Prirodna boja drva

Ratan, hrast, breza i brojni drugi drvni materijali svakom će prostoru dati boemski i ljetni šarm. Lagane i jednostavne prirodne nijanse drva prostoru donose eleganciju, decentnost i prozračnost. Upravo zbog svoje jednostavnosti, minimalizma i decentnosti drvo je idealan materijal za sve komade namještaja u domu i to za cijelu godinu, a ne isključivo ljeto.

dizajnerski trendovi

Dizajnerski trendovi za ljetno uređenje doma, prirodna boja drva | foto: Unsplash

Težite neutralnosti

Nijanse bijele, sive i bež dobrodošle su u svakom interijeru. Neutralne boje idealne su za svako doba godine, a ljeti će u prostor unijeti prozračnost i omogućiti ljepše i lakše širenje prirodnog svjetla. Jedna od velikih prednosti neutralnih tonova je i ta što služe kao idealna kulisa za sve druge boje koje se mogu koristiti u interijeru, a idealno će se slagati i s ljetnim klasikom, plavom.

dizajnerski trendovi

Dizajnerski trendovi za ljetno uređenje doma, neutralnost | foto: Unsplash

Ovo su najveći ovogodišnji dizajnerski trendovi za ljetno uređenje doma
Share via
Copy link
Powered by Social Snap