Pretraga

[VIDEO] ‘Soft stone’: Materijal koji je oduševio dizajnere interijera

A- A+

Trendovi u svijetu dizajna interijera se mijenjaju iz dana u dan, a u posljednje vrijeme se primjećuje veliki odmak od minimalizma. ‘Čisti’ zidovi više nisu prvi izbor, već se sve više ljudi odlučuje na razne opcije kao što su ‘accent’ wall i razni tapeti. Jedna od opcija su i kameni zidovi.

@fusion9527 soft rome stone#stone#wallboard#wallpanel#wallcladding#interior#interiordesign#accentwall#buildingmaterial#finish ♬ 原聲 – Fusion l decoration materials

Polako, ali sigurno, trendovi u dizajnu interijera se odmiču od minimalizma. To nam je nedavno u razgovoru potvrdila i arhitektica Dubravka Jeličić-Veić, koja je rekla kako se nazire kraj minimalizma. Kao jedan od razloga je navela i konzumerizam. Kako nam je objasnila, upravo je to jedan od pokretača načina života, koji upravo zbog naše sklonosti zasićenju, potiče lagani odmak od minimalizma.

Odmak je već vidljiv u unutarnjem uređenju, gdje se javljaju zlatne boje i detalji, te tapecirani namještaj koji počinje poprimati organske forme. Ponovno se uvode prošivi, valovi i segmenti. Jednostavno, nazire se kraj minimalizma. Više o tome pročitajte ovdje. U moru novih trendova koji se javljaju se pojavio i ovaj, takozvani ‘soft stone‘.

Izdvojeni članak

Željni ste promjene? Donosimo dva kratka projekta s TikTok-a: Kako napraviti accent wall?

U pitanju su ploče napravljene od kamena, ali koje su ekstremno tanke s debljinom od tek 3 do 6 milimetara. Zbog te debljine ih je moguće savijati, pa samim time i lako transportirati. Otporne su na vodu, vlagu i vatru, što ih čini dobrim izborom za ukrašavanje unutarnjih, ali i vanjskih zidova.

Copy link
Powered by Social Snap