Pretraga

Svi volimo gledati filmove: Koja su najpopularnija mjesta za epske filmske scene?

A- A+

Film je sasvim sigurno trenutno najutjecajnija umjetnost. Realno govoreći, film je medij koji dopire do najvećeg broja ljudi, i to najbrže. Vizualna smo generacija i upravo je ono što vidimo u fokusu – i zato je bitno kako izgledaju scene u filmu.

New York | Emiliano Bar/Unsplash

Nekada davno, da bi se snimalo na nekoj lokaciji, bilo je potrebno otići do same lokacije. Zato je kultni film Praznik u Rimu zapravo sniman u Rimu i sve ono što vidite je autentično. Danas, zahvaljujući produkciji, moguće je reproducirati bilo koje mjesto unutar bilo kojeg (dobrog) studija. Naravno, tada se gube slučajni prolaznici i slučajne, stvarne situacije.

U svakom slučaju, bilo da se snima u studiju ili ne, postoje neka univerzalno privlačna mjesta za snimanje scena. Jednostavno, ona su toliko poetična i zanimljiva, da sama po sebi doprinose težini i zanimljivosti same scene. Izdvojili smo nekoliko takvih mjesta.

Empire State Building

Mjesto to na kojem su se odvile razne romanse, one s tragičnim i manje tragičnim krajevima. Rijetko koji film ili serija će biti smješteni u New York Cityju, a da se ne dogodi barem jedna krucijalna scena na samom Empireu, ili da je isti smješten negdje u pozadini. Inače je u pitanju impozantna građevina koja ima zanimljivu povijest i stvarno zaslužuje status koji ima.

Eiffelov toranj

Vjerojatno najpoznatije mjesto u Francuskoj je Eiffelov toranj. Istina, i katedrala Notre Dame je bila jedna od onih mjesta koje su odigrale nekakvu ulogu u filmovima, ali to je sada stvar prošlosti. Eiffelov toranj pak i dalje ostaje prisutan i oblikuje izgled Pariza.

Izdvojeni članak

Prisutni i na filmu: Kako je prikazan lik majstora u Hollywoodu?

Fontana di Trevi

Već spomenuti Rim je zaista zanimljivo mjesto, puno povijesnih zgoda i nezgoda, pa tako i priča o fontani di Trevi. Ako ste ikada posjetili Rim, znate kolika gužva je kod ove fontane, ali i da je zaista u pitanju predivno mjesto koje bi nadahnulo svakoga.

Kip slobode

Iako se trudimo ne puniti listu s građevinama i mjestima iz SAD-a, istina je da je to zaista teško. Glavna produkcija filmova se odvija u Hollywoodu, a onda je lako shvatiti zašto su i filmovi većinom smješteni u SAD. Tako je i kip slobode jedna od onih građevina koje se često koriste kao simbol Amerike i američkog sna, koji je često tema filmova.

Big Ben

Možete li snimiti film smješten u Londonu, a da se barem u jednom kadru ne pojavi Big Ben? Naravno da ne. Jedan je to od zaštitnih znakova Londona, ali i UK-a kao cjeline. Nekad je u pitanju samo kratki pregled, a nekad napeta scena, kao ova.

 

Svi volimo gledati filmove: Koja su najpopularnija mjesta za epske filmske scene?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap