Pretraga

Zavirite u kavanu čiji je interijer inspiriran estetikom jednog od najpoznatijih filmova Wesa Andersona

A- A+

Uređena kako bi savršeno odgovara estetici jednog od najpoznatijih filmova Wesa Andersona kavana u predgrađu Melbournea privući će ljubitelje starinske estetike, elegancije i nekih prošlih vremena. Kinematografski učinak kreiran pažljivim odabirom boja i materijala Budapest Caféa probudit će maštu svakog svog posjetitelja.

budapest cafe

Budapest Café | foto: Biasol

Inspiraciju za svoj drugi Budapest Café dizajnerski studija Biasol pronašli su u ljubavi prema apstraktnoj modernoj umjetnosti s posebnim naglaskom na estetiku Wesa Andersona.

Prvi korak u Budapest Café svakom će njegovom posjetitelju biti i prvi korak u paralelni svijet kinematografije. Pastelne boje, glatki baršun i estetika prošlih vremena u savršenom skladu tvore idealan umjetnički interijer smješten u predgrađu Melbournea.

Hrabrim odabirom materijala i boja dizajneri Biasol studija rade iskorak u uređenju pozivajući sve koji će u prostoru obitavati da ga i aktivno koriste.

Budapest Café

Budapest Café | foto: Biasol

Toplina i karakter prostora

Estetika poznatog filmskog redatelja Wesa Andersona u Budapest Caféu doživljava potpunu rekonstrukciju kreiranu kroz apetite dizajnera za modernom apstraktnom umjetnošću, koncept gostoljubivosti i njegovog sljubljivanja s dizajnom.

Budapest Café svojim će posjetiteljima pružiti potpuno novi doživljaj evolucije standardnog koncepta dizajna kavana stvarajući dojam posjeta umjetničkoj galeriji.

Budapest Café

Budapest Café | foto: Biasol

Ideja dizajnera bila je minimizirati građevnu formu same kavane kako bi se sam prostor maksimizirao korištenjem posebne palete boja koji svojom hrabrošću, maštovitošću i ekstravagancijom evocira estetiku jednog od najpoznatijih Andersonovih filmova – The Grand Budapest Hotel.

Izdvojeni članak

Ovo su filmovi koje svaki ljubitelj i poznavatelj arhitekture jednostavno mora pogledati

Hrabrim i maštovitim elementima smještenim u prostor Budapest Caféa njegove se posjetitelje potiče da u prostoru budu njegovi aktivni korisnici, dok se korištenom paletom boja i jednostavnim linijama komada namještaja, kao i njegovim materijalima, u prostoru stvara harmonija koja odiše toplinom istovremeno stvarajući njegov karakter.

Budapest Café

Budapest Café | foto: Biasol

Dimenzije naglašene bojama

Kavana površine 94 kvadratna metra djelo je australskog dizajnerskog tima studija Biasol čiji se bogati portfolio prepun projekata nadahnutih kinematografijom. Prostorom Budapest Caféa dominira prostor za sjedenje u čijem se središtu nalazi dio za posluživanje dizajniran kao svojevrstan šank, naglašen rasvjetnim tijelima i elementima nestajućeg stubišta u njegovoj pozadini.

Budapest Café

Budapest Café | foto: Biasol

No, unatoč jedinstvenom stilu odabira komada namještaja, ono što ovaj prostor čini posve drugačijim je odabir tekstura i ružičaste boje koja stvara idealnu repliku Andersonova hotela Grand Budapest, odnosno njegove fasade.

Budapest Café

Budapest Café | foto: Biasol

Osim dominirajuće ružičaste dizajneri su koristili i svjetlije nijanse poput boje pijeska, ali i nešto tamnije tonove terakote rezervirane za pozadinske dijelove kavane čime se dodatno naglašava odnos prostora i boje, to jest dimenzija naglašenih bojama.

Budapest Café

Budapest Café | foto: Biasol

Zavirite u kavanu čiji je interijer inspiriran estetikom jednog od najpoznatijih filmova Wesa Andersona
Share via
Copy link
Powered by Social Snap