Pretraga

Besplatno odlaganje otpada: Na otoku sagrađen ‘zeleni otok’

A- A+

Na otoku Pašmanu sagrađen je novi zeleni otok. Kao briga za zelenu budućnost ovog otoka u njemu su postavljeni veliki kontejneri i spremnici za odvojeno sakupljanje otpada kojeg mještani tijekom cijele godine mogu besplatno odlagati.

Odlaganje smeća, ilustracija | foto: Unsplash

Novoizgrađeno odlagalište otpada s radom je započelo ovoga tjedna.

Otok Pašman dobio je novi zeleni otok na kojem će mještani tijekom cijele godine moći besplatno odlagati i odvajati svoj otpad za reciklažu. Zeleni otok smješten je na Barotulu, a obuhvaća površinu od 600 kvadratnih metara.

Građani će na zeleni otok moći besplatno donijeti stari namještaj, madrace i korištenu stolariju, poput prozora i vrata. Sakupljat će se i otpad za reciklažu, staklo, papir, plastika, metal i EE otpad.

Izdvojeni članak

[FOTO] Jedan od glavnih zagrebačkih problema ponovno se gomila

Kraj divljih deponija

Zeleni otok bit će otvoren tijekom cijele godine, a samo će mještani otoka Pašmana ondje moći odlagati svoj otpad besplatno. Upravo zato za odlaganje otpada ne smiju zaboraviti identifikacijski dokument, poput osobne iskaznice.

Problem odlaganja otpada na divljim deponijima prisutan je diljem cijele države, a posebno na otocima. Stoga se otvaranjem ovog odlagališta otočani Pašmana pokušavaju trajno riješiti nagomilanih hrpa smeća na svom otoku.

Ovo rješenje osigurala je Općina Pašman čišćenjem i uređenjem parcel, ali i prilaznog puta. Zeleni otok, oko kojeg je postavljena žičana ograda, radit će tijekom cijele godine, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 11 do 15 sati, a i svake prve subote u mjesecu, piše ezadar.

Copy link
Powered by Social Snap