Pretraga

Butković posjetio početak radova na važnoj creškoj cesti: Projekt iznosi 28 milijuna kuna

A- A+

Ministar Butković posjetio početak radova na rekonstrukciji ceste DC100 koja je od iznimnog značaja za Cres i cresko-lošinjsko područje. Cijeli projekt će koštati 27.992.159,80 kuna.

Ministar Butković na Cresu | MMPI

Ministar prometa Oleg Butković boravio je u ponedjeljak, 19. rujna, na otoku Cresu povodom početka radova rekonstrukcije dionice državne ceste DC100 PorozinaDragozetići. Riječ je o dionici ceste koja prolazi sjevernim dijelom otoka Cresa, a povezuje trajektno pristanište Porozina s gradom Cresom i drugim mjestima cresko-lošinjskoga područja. Godišnje ovom cestom prođe oko 500 tisuća putnika i 230 tisuća vozila.

– Drago mi je da sam danas ovdje, na otvaranju radova na državnoj cesti DC100 s obzirom na to da je ova, po mnogočemu najvažnija otočna prometnica, na ovom dijelu u iznimno lošem stanju. Kao investitor projekta, Hrvatske ceste su uz pomoć lokalne samouprave i grada Cresa pripremale i rješavale imovinsko-pravne odnose i projektnu dokumentaciju za ovaj projekt te danas svjedočimo otvaranju radova na prvoj dionici ceste u duljini od 6 kilometara. Nakon ove dionice preostaje nam još oko 5 kilometara kako bi prometnica u cijelosti bila obnovljena, rekao je Butković.

Izdvojeni članak

Uvedeni izvođači na bitnom projektu u Istri: Počinje izgradnja Obilaznice Buzeta

Nadodao je kako će se izgraditi i treća traka na prometnici DC100 s pristaništem Merag. Nakon obnove ove dionice i završetka radova na sjeveru Cresa, otoci Cres i Lošinj imat će potpuno obnovljene ceste. Rasteretit će se i dio državne ceste prema pristaništu Valbiska na otoku Krku, s obzirom na to da su mnogi posjetitelji otoka Cresa i Lošinja upravo zbog ove situacije ovdje izbjegavali ovu dionicu ceste tako da su na Cres putovali preko otoka Krka i trajektne luke Valbiska.

Radovi na dionici državne ceste između Porozine i Dragozetića obuhvaćaju potpunu obnovu kolničke konstrukcije, radove rješavanja sustava oborinske odvodnje i zaštite pokosa, postavljanje nove prometne opreme i signalizacije, rekonstrukciju raskrižja za naselja Filoziće i Dragozetiće te uređenje pripadajućih autobusnih ugibališta. Ugovorena vrijednost radova na projektu iznosi 27.992.159,80 kuna.

Butković posjetio početak radova na važnoj creškoj cesti: Projekt iznosi 28 milijuna kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap