Pretraga

Uvedeni izvođači na bitnom projektu u Istri: Počinje izgradnja Obilaznice Buzeta

A- A+

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovao je u petak, 9. rujna 2022. godine na uvođenju izvođača radova u posao na projektu izgradnje Obilaznice Buzeta.

Potpredsjednik Vlade i ministar Butković na uvođenju u posao izvođača radova Obilaznice Buzeta, foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Potpredsjednik Vlade i ministar Butković je na budućem gradilištu Obilaznice Buzeta rekao kako nakon raspisanog natječaja i odabira izvođača, počinju radovi koji bi trebali biti gotovi za devet mjeseci. Zahvalio se i predsjedniku Uprave Hrvatskih cesta Josipu Škoriću i svima onima koji su pripremali realizaciju ovog projekta. Istaknuo je kako je dobro da su Hrvatske ceste, ne samo ovdje u Istri nego i u cijeloj Hrvatskoj, koncentrirane na projekte poput ovoga – rasterećenje samog centra grada izgradnjom obilaznica i rješavanjem crnih točaka.

U nazočnosti istarskog župana Borisa Miletića i gradonačelnika Grada Buzeta Damira Kajina, potpredsjednik Vlade i ministar Butković istaknuo je kako Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Vlada Republike Hrvatske rade na velikim infrastrukturnim projektima u Istarskoj županiji podsjetivši na to kako je nedavno s predsjednikom Vlade obišao radove na drugoj cijevi tunela Učka, koji napreduju jako dobro. Više o tome pročitajte ovdje.

Izdvojeni članak

Napreduju radovi na izgradnji druge cijevi tunela Učka: ‘Očekujemo kroz godinu dana spajanje’

Osvrnuvši se na druge projekte koje Hrvatske ceste rade u Istarskoj županiji, potpredsjednik Vlade i ministar Butković je spomenuo kako je nedavno završen veliki projekt čvor Rogovići – Lindarski Križ te da je u pripremi projekt Veli Vrh – Pula.

Istaknuo je važnost suradnje s lokalnom samoupravom jer, kako je rekao, iako ih Hrvatske ceste financiraju, važna je pomoć u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa i u prostorno-planskoj dokumentaciji pa dobra suradnja sa lokalnom samoupravom ubrzava realizaciju ovih projekata.

Izgradnja buzetske obilaznice, koja bi trebala preuzeti tranzitni promet i dio postojećeg lokalnog prometa, planirana je u duljini od 1,2 km, a ugovorena vrijednost radova iznosi 18.909.389,64 kuna (bez PDV-a).

Uvedeni izvođači na bitnom projektu u Istri: Počinje izgradnja Obilaznice Buzeta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap