Pretraga

Zbog inflacije je sve poskupjelo: Istražili smo cijene iverala po dućanima

A- A+

Drvene lijepljene ploče, ili popularno zvane kao iverali, se vrlo često koriste prilikom gradnje. Cijene drva su u posljednje vrijeme iznimno narasle zbog trenutne geopolitičke situacije, pa smo istražili kako trenutno kotiraju u Hrvatskoj. Usporedili smo cijene u većim trgovačkim lancima,

Drvodjelstvo, ilustracija | foto: Unsplash

Drvo se koristi u razne svrhe, a u posljednje vrijeme svjedočimo sve većoj popularnosti ovog materijala. Već smo pisali o tome da su neki arhitektonski studiji objavili da su se troškovi šperploče od punog hrasta i breze udvostručili u posljednjih nekoliko mjeseci, dok su drugi primijetili da je cijena konstrukcijskog drveta porasla za oko 20 posto. Više o tome možete pročitati ovdje.

Prilikom traženja ploča, uspjeli smo naići na tri različite ponude, za relativno sličan proizvod. U Bauhausu i Pevexu smo tako pronašli ploču identičnih dimenzija: 1200x400x18 mm, s time da je cijena bila različita. U Bauhausu je ploča koštala 119,90 kn, dok je identična u Pevexu bila desetak kuna manje – samo 109 kn.

Izdvojeni članak

Knauf je omiljeni građevinski materijal: Gdje je najjeftiniji?

U trgovini Drvo se ploče prodaju po metru kvadratnom, pa smo tako naišli na ponudu za ploču od jele/smreke, debljine 18 mm, za 268,75 kn po kvadratu.

Cijena iverala, foto: bauštela.hr

*Izražene su cijene od 17. studenog 2022. godine

Nedavno smo istražili i situaciju po pitanju cijena knaufa. Kako se one trenutno kreću saznajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap