Pretraga

Knauf je omiljeni građevinski materijal: Gdje je najjeftiniji?

A- A+

Knauf je sasvim sigurno jedan od popularnijih građevinskih materijala. S njim se u samo nekoliko dana mogu napraviti ogromni radovi, a ako ste spretan majstor, zaista je zahvalan materijal. Istražili smo i koliko je financijski isplativ, odnosno, gdje ga možete pronaći za najnižu cijenu.

cigla i knauf zid

Cigla i knauf zid | foto:baustela.hr

Gipskartonske ploče, poznate i kao knauf, su industrijski proizvedene građevne ploče s gipsanom jezgrom obostrano obloženom ljepenkom. U većini slučajeva se koriste za unutrašnje radove, kao pregrade. Popularan su odabir upravo zato što radovi kratko traju, a nisu niti toliko skupi.

Uz plaćanje rada, najveći trošak je svakako kupovina samih ploča, pa smo istražili kakvo je trenutno stanje cijena u trgovačkim lancima u Hrvatskoj. Gledali smo podatke za gipsanu ploču 12,5 mm x 1,2 x 2 m – GKB Standard, bijelu. U svim dućanima smo našli upravo tu, osim u Pevexu, gdje je najsličnija bila gipsana knauf ploča KNAUF A 13 12,5x1250x2750 mm. Tu se prodaje samo po komadu, po cijeni od 99,41 kn.

Izdvojeni članak

U kojoj trgovini je najjeftiniji cement? Usporedili smo cijene najpoznatijih

U ostalim dućanima smo naišli na opciju kupovine po m2, ali i po ploči. Tako ispada da ako kupujete po metru kvadratnom, najjeftinije ćete proći u dućanu Ikoma, gdje je metar kvadratni 21,18 kn. Najskuplja opcija je u Bauhausu, gdje ćete istu stvar platiti 25,56 kn. Nešto je manja cijena u Profi baucentru24,80 kn.

Ako želite kupiti samo ploču, najjeftinije ćete proći u Bauhausu, gdje ćete ploču platiti 63,90 kn, U Era commerceu ćete ploču platiti 74,31 kn. U ostalim dućanima, osim u Pevexu, možete kupovati samo na metar kvadratni. Donosimo i prikaz cijena u tablici.

cijene knaufa

Cijene knaufa u trgovačkim lancima

*Izražene su cijene od 3. studenog 2022. godine

Već smo napravili analizu cijena još jednog popularnog materijala, cementa. Tada smo zaključili da su najjeftinije cijene u Pevexu i Bauhausu. Više o tome pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap