Pretraga

Gradi se Isusov kip još veći od onoga u Riju: Encantadov Krist Zaštitnik

A- A+

U brazilskom gradu Encantadu u tijeku je gradnja kipa Krista Zaštitnika. Jednom izgrađen Isusov kip bit će pet metara viši od svjetski poznate turističko-vjerske atrakcije kipa Isusa Iskupitelja u Rio de Janeiru.

Cristo Protetor de Encantado | foto: Screenshot Konce Agência

Kip Isusa Iskupitelja u Rio de Janeiru visok je čak 38 metara.

U brazilskom gradu Encantadu u tijeku je izgradnja kipa Isusa Krista. Iako je kip još uvijek u nastajanju njegova popularnost raste iz dana u dan i to zbog činjenice što će, jednom završen, biti viši od najpoznatijeg kipa Isusa Iskupitelja u Rio de Janeiru i to za pet metara.

Izgradnja kipa započela je 2019., a završetak gradnje očekuje se krajem ove godine.

Na ideju došao političar

Na ideju izgradnje kipa Krista Zaštitnika došao je lokalni političar Adroaldo Conzatti. Iako je Conzatti razlog zbog kojeg će Encantado imati najviši kip Isusa Krista u Brazilu, kraj njegove izgradnje nažalost nije doživio. Naime, u ožujku je preminuo od posljedica zaraze COVID-om 19, navodi BBC.

Najviši kipovi Isusa Krista

Najviši podignuti kipovi Isusa Krista nalaze se u Poljskoj i Indoneziji. Jesus Buntu Burake, kip Isusa napravljen od bronce, nalazi se u Indoneziji, a njegova visina iznosi 52,55 metra. Drugi po visini Isusov kip nalazi se u Poljskoj, a nosi ime Spomenik Kristu Kralju. Njegova je visina 52 metra.

Projekt vrijedan 350.000 američkih dolara trebao bi biti završen do kraja 2021. godine, a njegova planirana visina je 43 metra. Nedavno su postavljene i ruke raspona 36 metara, a planira se i ugradnja lifta te staklenog vidikovca.

Cristo Protetor de Encantado | foto: Screenshot Konce Agência

Izgradnja kipa financira se donacijama pojedinaca i raznih tvrtki koje tako žele pomoći grupi ‘Prijatelja Isusa’ koja je organizirala projekt gradnje.

Copy link
Powered by Social Snap