Pretraga

Gradnju odjela za dječju rehabilitaciju u Rovinju sufinanciraju svi istarski gradovi i općine

A- A+

Najmlađi Istrijani liječit će se u novom bolničkom prostoru. Odjel za dječju rehabilitaciju i poliklinika grade se u rovinjskoj Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju ‘Martin Horvat’. Projekt opremanja i renovacije objekta uz sadašnju bolnicu koji će se prenamijeniti u dječji odjel, vrijedan je 3,3 milijuna eura. Sufinanciraju ga Istarska županija te svi njezini gradovi i općine. Novi dio bolnice, svoja bi vrata trebao otvoriti nagodinu.

Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju 'Martin Horvat'

Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju ‘Martin Horvat’ | Foto: screenshot Google.com/Maps

Rovinj će dobiti novi odjel za dječju rehabilitaciju u Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju ‘Martin Horvat’. Time će se riješiti problem prevelikog broja pacijenata i premalog bolničkog prostora. Nova poliklinika smjestit će se u prostoru zgrade nekadašnje uprave bolnice, pokraj glavnog objekta u kojem se trenutno odvijaju svi medicinski pregledi.

U zgradi koja je u rekonstrukciji bit će smješteno pet ambulanti za pregled liječnika specijalista, uključujući pet soba za terapije, a zatim i novi prostor za senzoričku sobu te prostor za dojenje i dječje igraonice. Prostor nove poliklinike vodit će do dvorane za predavanja studentima s Medicinskih fakulteta iz Osijeka i Pule te Fakulteta zdravstvenih studija iz Rijeke, piše jutarnji.hr.

Izdvojeni članak

Kreće novi projekt u Rovinju: U bolnici se gradi sustav za grijanje – na more

Svi gradovi i općine u Istarskoj županiji sudjeluju u opremanju i obnovi objekta koji će proširiti rovinjsku bolnicu. Njihova investicija teška je 2,3 milijuna eura, a sama županija dodatno ulaže još milijun eura. Pregovori oko projekta započeli su prije tri godine, a koordinacija i odgovornost jedinica lokalne samouprave i županije omogućili su njegovu realizaciju.

Nadalje, u Specijalnoj bolnici ‘Martin Horvat’ u Rovinju sve je više pacijenata, a godišnje ih kroz nju prođe do dvije i pol tisuće. Sadašnja poliklinika u dvanaest mjeseci i s bolničkim osobljem od 133 djelatnika izbroji 24 tisuće pregleda i provede oko 200 tisuća postupaka u fizikalnoj terapiji. Nova poliklinika s dječjim odjelom rasteretit će prostor stare te osigurati brži protok pacijenata.

Pogledajte ovdje što o legendarnom Grand Park Hotelu u Rovinju i njegovoj specifičnoj arhitekturi misli voditelj našeg podcasta i arhitekt Ardijan Karlo Gashi.

Copy link
Powered by Social Snap