Pretraga

Gradonačelnik Bjelovara na Facebooku pitao sugrađane koja im se varijanta novog Korza sviđa, pogledajte opcije

A- A+

Gradonačelnik Osijeka Dario Hrebak je na svom Facebook profilu u četvrtak pitao svoje sugrađane za mišljenje. Naime, objavio je fotografije projekcija dviju varijanti izgleda Korza nakon planiranog preuređenja. Uz detaljnije opise obju varijanti, napisao je i svoje mišljenje te pozvao sugrađane na postavljanje pitanja, prijedloge i da pomognu pri donošenju odluke.

Korzo, varijanta A | Facebook/DarioHrebak

– Imamo uz varijante ujedno i tri faze obnove Korza. Prva je od gimnazije do fontane. Druga od fontana do Podravske i Zagrebačke banke (ispred katedrale), a treća je od banke do čitaonice. Sva rješenja su dogovorena s nadležnim konzervatorskim odjelom. Ukupno bi nas uređenje moglo koštati cca oko 15 milijuna kuna. Krenuli bi na proljeće, napisao je.

Korzo, druga faza | Facebook/DarioHrebak

Druga navedena faza je ista u obje varijante te oko nje nije ništa sporno. Popločit će se kombinacijom crvenih prošaranih kocki mješovitog formata širine oko 3,6 metara (uz katedralu) i svijetlo sivih kocki velikog formata.

Korzo, druga faza | Facebook/DarioHrebak

Varianta A – predviđa se zadržavanje postojećih gabarita opločenja, te pozicija POSTOJEĆEG DRVOREDA; s popločavanjem novim betonskim kockama u punom profilu Korza i ukidanjem postojećih visinskih denivelacija. Predviđa se popločenje kombinacijom crvenih prošaranih kocki mješovitog formata širine s drvoredom od cca. 4,20-4,30 m i lučnog betonskog opločnika u izgledu granitne kocke/kaldrme, širine središnjeg dijela od cca. 7,0 m, izložio je prvu opciju.

Korzo, varijanta A | Facebook/DarioHrebak

Varijanta B – predviđa se NOVI DRVORED i javna rasvjeta prema osi korza, čime se proširuje crveno opločena površina uz same objekte duž korza, uz ukidanje postojećih visinskih denivelacija. Dvije su kombinacije središnjih lučnih kocki – brončano prošarana boja i prošarana sivo/crna boja. Predviđa se popločenje kombinacijom crvenih prošaranih kocki mješovitog formata širine s uključenim drvoredom od cca. 5,0 m i lučnog betonskog opločnika u izgledu granitne kocke/kaldrme, širine središnje dijela 5,50 m (smanjuje se središnji dio), rekao je o drugoj opciji.

Korzo, varijanta B sa sivo-crnom bojom | Facebook/DarioHrebak

Korzo, varijanta B s brončano prošaranom bojom | Facebook/DarioHrebak

Komentari u objavi su prepuni prijedloga i ideja poput “Bilo bi jako lijepo kad bi se drvored produžio cijelom dužinom od knjižnice do Gimnzije i time “razbila” monotonija baš ispred najljepšeg dijela korza (katedrale i bivše “Croacije”)” i “Varijanta A , da je u istoj ravnini da je podloga prilagođena invalidima ali i nama ženama koje nosimo visoke potpetice …pa kada prošetamo Korzom da ne zapinjemo petom već samo lagani špancir 👠😚🙂“.  To su samo neki od prijedloga građana u komentarima kojih u ovom trenu ima preko 170. Ako želite pročitati još prijedloga sstanovnika Bjelovara, ispod teksta će se nalaziti gradonačelnikova objava.

Gradonačelnik Bjelovara na Facebooku pitao sugrađane koja im se varijanta novog Korza sviđa, pogledajte opcije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap