Pretraga

Izabran izvođač radova za vrtić i školsku dvoranu na Pujankama

A- A+

Tvrtka Tromont gradit će dječji vrtić na Pujankama u Splitu, ali i školsku dvoranu istog imena. Trošak gradnje će iznositi 11,7 milijuna eura, a vrtić će imati osam dnevnih boravaka. S druge strane, sportska dvorana Osnovne škole Pujanki će sadržavati i brojne dodatne prostorije.

Pujanke

Pujanke | foto: Grad Split

Iako je gradnja vrtića na Pujankama trebala započeti prošle godine u rujnu, tek sada je poznat izvođač radova. Tako će tvrtka Tromont graditi dječji vrtić, ali i sportsku dvoranu na Pujankama.

Na Pujankama u Splitu uskoro kreće gradnja dječjeg vrtića. Izvođač radova je tvrtka Tromont, a napravit će se osam dnevnih boravaka, četiri za jaslice i četiri za dječji vrtić, a to će omogućiti dodatne kapacitete za smještaj 128 djece, piše dalmatinskiportal.hr.

Izdvojeni članak

U savjetovanju javna nabava vrijedna 10 milijuna eura za razvoj splitske Pujanke

Osim toga, ista će tvrtka graditi i dvodijelnu školsku sportsku dvoranu Osnovne škole Pujanki. Ona će se graditi na 10.316 metara kvadratnih, a u njoj će se nalaziti i svlačionice, nastavnički sklop s kabinetom za tjelesno-zdravstvenu kulturu, ambulanta i sanitarni čvorovi, prostor za gledatelje te spremišta i ostale popratne prostorije.

Trošak gradnje će iznositi 11,7 milijuna eura. Grad Split je kroz Javni poziv za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za razdoblje od 2021. do 2026. godine osigurao 1.452.518,42 eura bespovratnih sredstava za projekt izgradnje i opremanja DV Pujanke. Gradu je odobren maksimalan iznos bespovratnih sredstava koji je mogao biti ostvaren iz NPOO-a, sukladno pravilima Poziva. Preostali dio investicijske vrijednosti projekta Grad će osigurati iz vlastitih izvora financiranja, o čemu smo pisali ovdje. Rok za dovršetak radova je 500 dana od sklapanja ugovora, piše dalmatinskiportal.hr.

Copy link
Powered by Social Snap