Pretraga

Kompanija Imobiliare Beganović gradi novu tvornicu vrijednu 1,5 milijuna eura

A- A+

U cazinskoj Poslovnoj zoni Ratkovac počela je realizacija još jednog projekta koji pripada metaloprerađivačkoj industriji, a riječ je o domaćoj BiH investiciji vrijednoj tri milijuna konvertibilnih maraka.

Gradilište | Unsplash

Projekt realizira kompanija Imobiliare Beganović, odnosno njena poslovna jedinica Metal Grate, koja se bavi proizvodnjom, obradom i trgovinom metalom, piše Poslovni Dnevnik.

– Izgradnjom nove tvornice proširujemo posao u obradi metala jer je postojeći pogon mali i za njega plaćamo visok najamninu, te smo odlučili izgraditi svoju proizvodnu halu površine oko 4000 četvornih metara. Krenuli smo s pripremom projekta i nadam se da bi mogli početi izgradnju na proljeće 2023. godine, rekao je Faktor Hamdija Ljubijankić iz Metal Gratea.

Izdvojeni članak

Materijalna šteta od potresa u BiH se zbraja: U Čapljini prijavljeno više od 200 objekata

Procjenjuje se da će izgradnja tvornice koštati oko 3 milijuna maraka, no zbog nepredvidivih kretanja cijena željeza, to se može promijeniti.

– Veliki su poremećaji na tržištu posebno kada je riječ o cijenama željeza, ali tu se ne može ništa promijeniti. Naša je namjera da pogon izgradimo što prije i zaposlimo još 30 novih radnika. Počeli smo raditi i na istraživanju tržišta da vidimo kakve su nam mogućnosti za proširenje kapaciteta, objašnjava Ljubijankić.

Kompanija Imobiliare Beganović gradi novu tvornicu vrijednu 1,5 milijuna eura
Share via
Copy link
Powered by Social Snap