Pretraga

Kompanija Imobiliare Beganović gradi novu tvornicu vrijednu 1,5 milijuna eura

A- A+

U cazinskoj Poslovnoj zoni Ratkovac počela je realizacija još jednog projekta koji pripada metaloprerađivačkoj industriji, a riječ je o domaćoj BiH investiciji vrijednoj tri milijuna konvertibilnih maraka.

Gradilište | Unsplash

Projekt realizira kompanija Imobiliare Beganović, odnosno njena poslovna jedinica Metal Grate, koja se bavi proizvodnjom, obradom i trgovinom metalom, piše Poslovni Dnevnik.

– Izgradnjom nove tvornice proširujemo posao u obradi metala jer je postojeći pogon mali i za njega plaćamo visok najamninu, te smo odlučili izgraditi svoju proizvodnu halu površine oko 4000 četvornih metara. Krenuli smo s pripremom projekta i nadam se da bi mogli početi izgradnju na proljeće 2023. godine, rekao je Faktor Hamdija Ljubijankić iz Metal Gratea.

Izdvojeni članak

Materijalna šteta od potresa u BiH se zbraja: U Čapljini prijavljeno više od 200 objekata

Procjenjuje se da će izgradnja tvornice koštati oko 3 milijuna maraka, no zbog nepredvidivih kretanja cijena željeza, to se može promijeniti.

– Veliki su poremećaji na tržištu posebno kada je riječ o cijenama željeza, ali tu se ne može ništa promijeniti. Naša je namjera da pogon izgradimo što prije i zaposlimo još 30 novih radnika. Počeli smo raditi i na istraživanju tržišta da vidimo kakve su nam mogućnosti za proširenje kapaciteta, objašnjava Ljubijankić.

Copy link
Powered by Social Snap