Pretraga

Materijalna šteta od potresa u BiH se zbraja: U Čapljini prijavljeno više od 200 objekata

A- A+

U petak je Bosnu i Hercegovinu pogodio potres jačine 5,6 Richtera, a u nedjelju ujutro udario je još jedan jači potres u Hercegovini, jačina 4,8 po Richterovoj ljestvici. Materijalna šteta se još uvijek zbraja, a u nekim Općinama su već prijavljene štete.

4,8 po Richteru, 24.4., BiH | EMSC/Twitter

U mjestu gdje je udario prvi potres, u gradu Stocu, prijavljene su 72 prijave oštećenja stambenih objekata. To je potvrdio i Milenko Vujnović iz Gradske službe Civilne zaštite Stolac, prenosi RSE.

– Dosad smo zaprimili 72 prijave oštećenih stambenih objekata. Većinom su oštećeni unutarnji zidovi, krovovi, dimnjaci. Imamo četiri-pet slučajeva gdje je gromada stijene probila ili zid ili krov kuće, rekao je Vujnović.

Izdvojeni članak

Potres koji je uništio 75 posto Skoplja: Kako je tekla njegova obnova?

Na području grada Čapljine, na jugu BiH, zabilježeno je više od 200 oštećenja na stambenim i drugim objektima u potresima koji su pogodili Hercegovinu.

– Imamo dosta prijava i nedjelje i od jučer. Vatrogasci su na terenu i rade na olakšavanju situacije. Škola i krovište su popravljeni, no nastava će biti odgođena dok statičari ne odluče je li škola za upotrebu ili ne. Na krovu je bilo devet dimnjaka i to je sve završeno, rekao je Mate Jurković, zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Čapljina.

Šteta i oštećenja se i dalje zbrajaju i prijavljuju, a za nekoliko dana, uz nadu da više neće biti potresa, vršit će se evaluacija ukupne materijalne štete na domovima BiH.

Copy link
Powered by Social Snap