Pretraga

Na najpopularnijoj plaži Slavonije radi se punom parom: Gradonačelnik najavio otvorenje u srpnju

A- A+

Radovi na najpoznatijoj osječkoj plaži Copacabani su u punome jeku, otvorenje se očekuje u srpnju. Gradonačelnik je najavio organizaciju manifestacije ‘Ljeto na Kopiki’.

Radovi na Copacabani, Osijek | Grad Osijek

Prva faza radova na rekonstrukciji i izgradnji Športsko-rekreacijskog centra Copacabana privodi se kraju i bazeni će od srpnja biti spremni za kupališnu sezonu, poručio je u četvrtak osječki gradonačelnik Ivan Radić tijekom obilaska gradilišta, objavili su iz grada.

– Ovo je prva temeljita rekonstrukcija Copacabane nakon 46 godina. Radovi teku planiranom dinamikom i bit će gotovi do početka srpnja. Grad Osijek dobit će pravi olimpijski bazen, a osim olimpijskog, rekonstruiran je i okrugli bazen koji će imati dodatne sadržaje. Oba bazena bit će prilagođena osobama s invaliditetom, rekao je gradonačelnik Radić.

Gradonačelnik Radić | Grad Osijek

Cijeli se projekt u trećem kvartalu 2022. prijavljuje na NPOO, a
Gradonačelnik je najavio i organizaciju nove manifestacije ,,Ljeto na Kopiki”, te nasipavanje pijeska na kupalište kod ,,Želje”, podsjetivši kako je i prošle godine nasipan na dravskoj obali kod ,,Kopike”.

Gradilište su uz gradonačelnika obišli i Mato Lukić, zamjenik osječko-baranjskog župana te Ivica Crnković, direktor tvrtke Projektgradnja koja s Osijek-Koteksom izvodi radove.

Izdvojeni članak

Pogledajte popis 18 plaža u Hrvatskoj koje se mogu ograditi i/ili naplatiti ulaz

– Ovo je ozbiljan projekt, što potvrđuje i njegova vrijednost od 30 milijuna kuna. Županija je osigurala dva milijuna. Važno je napomenuti da su radovi obuhvatili i sustav odvodnje bazenske vode, kao i kanalizacijski sustav jer se dosad u Dravu ispuštala klorirana voda, a sada će ići pročišćena. Cijeli kompleks bit će spojen na kanalizacijsku mrežu Grada Osijeka, rekao je Lukić.

Radovi na Copacabani | Grad Osijek

– Nije jednostavno maknuti jedan bazen i postaviti drugi. Postavljena je nova temeljna odvodnja i temeljna kanalizacija. Izbetonirane su školjke obaju bazena, sada lijepimo keramiku. Gotova je i strojarnica. Uskoro ćemo ovdje vidjeti stolariju i fasad, zaključio je Ivica Crnković.

Izdvojeni članak

Danas se preko ljeta za njih svi otimaju ručnicima, a nekada izgrađeni za potpuno drugu namjenu

Direktor izvođača radova dodao je kako je na gradilištu u prosjeku između pedeset i sto radnika. Druga faza radova obuhvatit će rekonstrukciju dječjega bazena i bazena s toboganom.

Ovo je prva rekonstrukcija Športsko-rekreacijskog centra Copacabana od 1976. godine koja će imati četiri bazena od kojih će jedan biti novi olimpijski.

Copy link
Powered by Social Snap