Pretraga

Nemirno na gradilištu: Svađa ministra i župana zbog obilaska radova na državnoj cesti

A- A+

Posve neočekivano došlo je do svađe između ministra Olega Butkovića i župana Zlatka Komadine. Do nemira u njihovim odnosima došlo je zbog toga što Komadina nije bio pozvan na obilazak radova na državnoj cesti. Ministar Butković odmah je odgovorio na prozivke.

Ministar Butković, radovi na državnoj cesti | foto: Pexels

Do svađe između ministra prometa i župana primorsko-goranskog došlo je zbog obilaska radova na državnoj cesti D403.

Nemir je ušao u odnos ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadine. Naime, župan je reagirao kada nije bio pozvan u obilazak radova na državnoj cesti D403, a u kojem je bio ministar Butković.

Kako navodi župan Komadina, riječ je o najvećem infrastrukturnom projektu Hrvatskih cesta na području Primorsko-goranske županije koji je nastao uz podršku fondova Europske unije.

Tko se kiti tuđim perjem?

Projekt radova na državnoj cesti D403 za riječko područje od velike je važnosti, kako za razvoj prometnog, tako i za razvoj pomorskog pravca.

– Drago mi je da je ta za luku strateški važna prometnica iz planova konačno ušla u fazu gradnje. Da me ministar Butković pozvao, rado bih, zajedno s njim, obišao danas gradilište i zahvalio mu što se novac građana vraća građanima, piše Jutarnji list navode župana Komadine.

Ministar Butković nije dugo čekao da odgovori na prozivke.

Župan Komadina već se dulje kiti tuđim perjem, rekao je ministar te dodao da je cesta D403 projekt Hrvatskih cesta u kojem Primorsko-goranska županija ni na koji način ne sudjeluje, za razliku od Grada Rijeke koji je napravio imovinsko-pravnu pripremu projekta.

Izdvojeni članak

Radovi vrijedni 300 milijuna kuna: Objavljen natječaj za nastavak izgradnje dijela autoceste

Butkovićev komentar

No, u obilazak gradilišta neki političari su ipak bili pozvani, a među njima su se našli riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i njegov zamjenik Marko Filipović, koji je ujedno i SDP-ov kandidat na predstojećim lokalnim izborima za funkciju gradonačelnika.

Ministar Butković ovom prilikom komentirao je i nedavno predstavljanje projekata u županijskim lukama na kojima je sudjelovao župan Komadina, ali i neke druge projekte.

– Dugo sam se suzdržavao jer mi je bitno da se gradi i stvara pa nisam htio komentirati. Komadina je u životu radio na jednom ozbiljnom projektu, to je Centar za zbrinjavanje otpada Marišćina, a i to smrdi, rekao je ministar Butković, navodi Jutarnji list.

Copy link
Powered by Social Snap