Pretraga

Odbrojavanje do otvorenja vodenog parka Dalmaland vrijednog 7,5 milijuna eura

A- A+

Novi vodeni park otvara se sredinom lipnja kao sastavnica zabavnog parka Dalmaland/Fun park Biograd. Na površini od dva hektara trenutno je u završnoj fazi izgradnja svjetski poznatih atrakcija.

Dalmaland

Dalmaland | foto: Dalmaland/Fun park Biograd

S ulaskom u mjesec svibanj Fun Park Biograd i službeno je postao Dalmaland, te u novoj sezoni otvorio vrata posjetiteljima koji trenutno mogu uživati u zabavnim i adrenalinskim atrakcijama dok se iščekuje završetka radova vodenog parka za koji je svečano otvorenje planirano sredinom lipnja.

Gradilište ovog vodenog parka otvoreno je sredinom 2022. godine, s ciljem povećanja posjetitelja zabavnog parka od čak 60 posto, a kada ga radnici napuste Dalmaland će se ukupno prostirati na više od 6,5 hektara. Od te površine 2 hektara će zauzeti vodene atrakcije svjetski poznate firma Polin Wateparks koja je konstruirala tobogane za više od 50 vodenih parkova diljem svijeta.

Riječ je o investiciji vrijednoj 7,5 milijuna eura, odnosno više od 55 milijuna kuna, a vlasnici zabavnog parka, domaći poduzetnik Darko Eškinja, vlasnik Bure Commerca i vlasnik Mirnovca Franjo Koletić, kako kažu na ovaj su se korak odlučili u želji da svoj brend učine prepoznatljivim i unosnijim.

Izdvojeni članak

Od skloništa do zabavnog parka: Nevjerojatna transformacija rudnika soli u podzemnu atrakciju

U vodenom parku trenutno se obavljaju završni radovi na aktivaciji devet različitih tobogana, veličinom i protokom vode prilagođenim obiteljskim i adrenalinskim avanturama. Svaki će tobogan biti različit. Primjerice, niz jedan će se moći spuštati više osoba zajedno, dok će drugi omogućavati spuštanje u vrtlogu. Poseban dodatak vodenog parka svakako je tobogan si vizualnim efektima u unutrašnjosti cijevi, kao i tobogan koji mjeri brzu spusta.

Dalmaland

Dalmaland | foto: Dalmaland/Fun park Biograd

Uz tobogane, Dalmaland vodeni park obuhvatit će dva bazena sa zabavnim vodenim sadržajima posvećenim obiteljima i djeci, te bazene za sokove u vodu i hidromasažni bazen sa spa wellness sadržajima. Bazeni će imati ugrađene i toplinske pumpe za grijanje.

Osim vodenih atrakcija trenutno su u završnoj fazi pripreme popratnih ugostiteljskih objekata u novom djelu Dalmalanda koji će također predstavljati svojevrsnu atrakciju s obzirom na to da su tematski zanimljivo konstruirani. Jedan od njih, primjerice, u formi ambijentalne spilje.

Copy link
Powered by Social Snap