Pretraga

Osiguran 1,7 milijuna eura za nastavak izgradnje sustava odvodnje u Petrijevcima

A- A+

Projekt izgradnje sustava odvodnje aglomeracije Petrijevci dobio je veliku financijsku injekciju iz EU fonda za zaštitu okoliša, neophodnu za nastavak radova. Riječ je o 1.178.318,29 eura bespovratnih sredstava.

petrijevci

petrijevci | foto: OBŽ

Da bi bila moguća izgradnja i postavljanje sustava odvodnje algromeracije Peterijevci, odnosno izgradnja tlačne međustanice, crpne stanice i pročistača otpadnih voda, potrebno je još približno 1,7 milijuna eura.  Dio tog iznosa, 1.178.318,29 eura, upravo je osiguran tvrtki Dvorac d.o.o. Valpovo, kao isporučitelju vodnih usluga, na području grada Valpova, općina Petrijevci i Bizovac, te partneru na projektu. Novac je to koji je odobren u sklopu EU operativnog programa „Zaštita okoliša“ za razdoblje 2007.-2013. godine.

Nastavak radova na sustavu odvodnje aglomeracije Petrijevci najavio je gradonačelnik Grada Valpova, Leon Žulj, istakavši kako su uz europski novac osigurana i dodatna sredstava do puno iznosa potrebnog za potpuni završetak radova.

Izdvojeni članak

Potpisan ugovor vrijedan više od 200 milijuna kuna: Kreću radovi na sustavu odvodnje u Rijeci

– Naše su namjere da ovaj za nas izuzetno važan sustav možemo što prije staviti u funkciju i posebno smo zadovoljni što nam je za ovu etapu radova odobreno čak 70 posto bespovratnih sredstava iz EU. Osim ovih sredstava nastavak radova financijski prate i Hrvatske vode 383.000 eura, dok će preostali iznos od 173.480 eura osigurati jedinice lokalne samouprave uz pomoć Osječko-baranjske županije. U isto vrijeme smo aplicirali za potrebna sredstva za izgradnju pročistača otpadnih voda da bi se sustav stavio u uporabu. Rezultate očekujemo tijekom proljeća ove godine, rekao je gradonačelnik Grada Valpova Leon Žulj.

Sustav odvodnje aglomeracije Petrijevci, koji čine naselja na području općine Petrijevci, općine Bizovac i Ladimirevci, projekt je čija je realizacija započela 2006. godine. Vrijednost do sada izvršenih radova tijekom razdoblja 2006.-2015. godine iznosi približno 5 milijuna eura (37.720.000,00 kuna), a dosadašnji izvori financiranja bili su iz sredstava Hrvatskih voda, te učešća jedinica lokalne samouprave na čijem su se području projekti izvodili.

Na podizanju kvalitete vodokomunalne infrastrukture radi se i u Ivanić Gradu, te na potezu Split-Solin.

Copy link
Powered by Social Snap