Pretraga

Otvara se veliko gradilište javne infrastrukture uz more vrijedno 10 milijuna eura

A- A+

Grad Split upravo je najavio dugo očekivan početak izgradnje i opremanja dječjeg vrtića Pujanki  i dvodijelne školske sportske dvorane OŠ Pujanki. Riječ je o velikom razvojnom projektu procijenjene vrijednosti od približno 10 milijuna eura. Gradilište se otvara 5. veljače, a zbog guste naseljenosti okolnog područja i blizine škole osiguranje iskopa najvišeg stupnja je prioritet.

dječji vrtić Pujanke Split | foto: Grad Split

dječji vrtić Pujanke Split | foto: Grad Split

Izgradnjom dječjeg vrtića u gradskom kotaru Pujanke osigurat će se infrastrukturni i materijalni kapaciteti za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u gradu Splitu. Projektom će se izgraditi i opremiti dječji vrtić s 8 dnevnih boravaka što će omogućiti dodatne kapacitete za smještaj 128 djece (48 jasličke i 80 vrtićke dobi).

Dvodijelna školska sportska dvorane OŠ Pujanki procijenjene je vrijednost 4.468.716,25 eura., te će se financirati iz gradskog proračuna. Bit će izgrađena će se na parceli ukupne površine 10.316,00 kvadrata, istočno od školske zgrade.

Izdvojeni članak

Otvoreno gradilište novog splitskog hotela, stari se neće rušiti

U sklopu dvorane, osim prostora sportskih borilišta i dvorane, planirane su svlačionice, nastavnički sklop s kabinetom za tjelesno-zdravstvenu kulturu, ambulanta i sanitarni čvorovi. Bit će tu i prostor za gledatelje te spremišta i ostale popratne prostorije.

Uoči početka radova na izgradnji i opremanju dječjeg vrtića i dvodijelne školske sportske dvorane na Pujankama gradonačelnik, Ivica Puljak, sa suradnicima održao je radni sastanak u prostorijama OŠ Pujanki s predstavnicima izvođača, građevinskog nadzora, škole i Gradskog kotara Pujanke.

Uz najavu službenog početka izgradnje, koje je predviđeno u ponedjeljak, 5. veljače 2024. na sastanku je bilo riječi o okolnostima odvijanja nastave u neposrednoj blizini gradilišta, sigurnosti pristupa do škole i života stanara u gusto naseljenom dijelu ovog kvarta za vrijeme izvođenja radova.

Split gradi 8 komunalnih centara, pogledajte ovdje kako će izgledati.

Copy link
Powered by Social Snap