Pretraga

U ožujku manje građevinskih radova nego u veljači, no i dalje više nego prošle godine

A- A+

Prema najnovijim statistikama, obujam građevinskih radova u ožujku 2022. u odnosu na ožujak 2021. veći je za 4,3%. No, obujam građevinskih radova u ožujku 2022. u odnosu na veljaču 2022. manji je za 0,6%.

Gradilište | izvor: Unsplash

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, ovaj ožujak ima više radova nego prethodni, no obujam radova se smanjio u odnosu na prethodni mjesec.

Što se tiče odrađenih sati na gradilištima, najviše je odrađeno na novogradnji zgrada čak 38 posto, dok je novogradnja ostalih građevina na 23,4 posto od ukupnog broja odrađenih sati. Na ostalim radovima na zgradama odrađeno je 13,4 posto sati, a na ostalim građevinama 25,2 posto.

Izdvojeni članak

Cijene građevinskog materijala najviše u posljednjih 5 godina: Travanj 2022. rekordan

DZS zgrade definira kao stalne građevine koje imaju krovište i vanjske zidove, sagrađene su kao samostalne uporabne cjeline koje pružaju zaštitu od vremenskih i drugih vanjskih utjecaja, a namijenjene su stanovanju, obavljanju neke djelatnosti ili smještaju i čuvanju životinja, robe, opreme za različite proizvodne i uslužne djelatnosti itd. No, i građevine koje imaju krov, ali ne i sve zidove. Ostale građevine jesu sve građevine koje nisu zgrade, npr. ceste, pruge, cjevovodi, mostovi, brane, sportski tereni itd.

U ožujku manje građevinskih radova nego u veljači, no i dalje više nego prošle godine
Share via
Copy link
Powered by Social Snap