Pretraga

Počela gradnja dvorane u OŠ M. Krleže u Čepinu: Investicija vrijedna 31 milijuna kuna

A- A+

Novu nastavno-sportsku dvoranu Osnovne škole Miroslava Krleže u Čepinu u jednakim omjerima zajednički financiraju Općina Čepin i Osječko-baranjska županija, a rok izvođenja je dvije godine. Osim same dvorane korisnicima će na raspolaganju biti i popratni sadržaji, tri igrališta, staza za trčanje i staza za skok u dalj.

Počela izgradnja sportske dvorane u OŠ M. Krleže u Čepinu

Počela izgradnja sportske dvorane u OŠ M. Krleže u Čepinu | Osječko-baranjska županija

Čepin je najveća općina u kontinentalnoj Hrvatskoj, s najvećim brojem stanovnika i djece. Postojeća zgrada škole na površini od 2.333,21 m2 izgrađena je 1968. godine, ima 14 učionica i jednodijelnu sportsku dvoranu površine 288 m2. Po završetku nove, stara dvorana će se prenamijeniti u šest učionica s pratećim prostorima, a time će škola steći uvjete za rad u jednoj smjeni.

– Dvorana je vrlo vrijedan dar za našu školu, naših 392 učenika i 47 djelatnika, a doprinijet će značajnom poboljšanju uvjeta rada. Ona nije samo sportski objekt, već i prostor za različita druženja mladih ljudi koji će otvoriti mogućnosti za pozitivno djelovanje u zajednici. Izgradnja dvorane omogućit će i jednosmjensku nastavu, produženi boravak i prostor kojeg škola nije imala u posljednjih 50 godina, izjavila je ravnateljica Branka Mack Savanović.

Jedan od najvećih kapitalnih investicija u općini Čepin

Novootvoreno gradilište posjetili su općinski načelnik Dražen Tonkovac i njegov zamjenik Ivan Žeravica s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem te dožupanima Matom Lukićem i Josipom Miletićem.

– Izgradnja nastavno-sportske dvorane je jedna od najvećih kapitalnih investicija u Općini Čepin. Radovi su u punom jeku, a time ujedno realiziramo ono što smo najavili na početku drugog mandata i načelnika Tonkovca i mene kao župana. Uz projekte koje razvija Općina Čepin, od Kulturnog centra i uređenja centra naselja do ostalih projekata, dvorana je potrebna Čepinu.

Nova sportska dvorana u Čepinu | Foto: Osječko-baranjska županija

Prisutan je bio i direktor tvrtke Iver Ivan Dumančić koji je izvođač radova. Zahvalio se Osječko-baranjskoj županiji i Općini Čepin na investiciji na kojoj će raditi sljedeće dvije godine tijekom kojih planiraju zaposliti i nove djelatnike.

– Posebno mi je drago da je riječ o projektu u Čepinu, odakle je i naša tvrtka, a iako je ovo zahtjevna investicija dat ćemo sve od sebe da posao izvedemo na najbolji mogući način. Inače, bit će nam potrebno 2.000 m3 betona i 400 tona željeza za armirano-betonsku konstrukciju koja će činiti okosnicu, a nakon izgradnje dvorana će značajno uljepšati vizuru mjesta – kazao je Dumančić.

Načelnik općine Tonkovac zahvalio se županu i Osječko-baranjskoj županiji te istaknuo kako će po završetku dvorana imati 600 sjedećih mjesta te će biti na raspolaganju svim mještanima općine, posebno kulturnim i sportskim društvima.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap