Pretraga

Svečano otvorena nova sportska dvorana vrijedna milijun kuna: Prvenstveno namijenjena osobama s invaliditetom

A- A+

Projektom adaptacije je u potpunosti opremljena Multifunkcionalna sportske dvorana vrijedna milijun kuna. Cilj spomenutog projekta je poticanje bavljenja sportom građana na području Grada Kutine, s posebnim naglaskom na približavanje sporta osobama s invaliditetom.

Nova sportska dvorana u Kutini | foto: Grad Kutina

U utorak je u Kutini svečano otvorena nova Multifunkcionalna sportska dvorana IV, prvenstveno namijenjena osobama s invaliditetom. Vrijednost navedene investicije je oko milijun kuna, od čega je 700.000 kuna izdvojio Grad Kutina, a Ministarstvom turizma i sporta je sufinanciralo projekt u iznosu od 316.879 kuna.

Projektom je u potpunosti uređena dvorana što je uključilo građevinsko obrtničke radove, strojarske instalacije grijanja, hlađenja i dobave svježeg zraka, radove na elektroinstalacijama te instalaciju sustavu za dojavu požara. Isto tako dvorana je opremljena s ogradom za bacačke discipline.

Izdvojeni članak

Klinča Sela dobila novu sportsku dvoranu u vrijednosti od 23 milijuna kuna

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić je tom prilikom komentirao kako Grad posljednjih godina nastoji poboljštai uvjete treniranja.

– U posljednjih nekoliko godina zaista su uložena značajna sredstva u sport, izgrađena je nova atletska staza, uređena je kuglana, postavljeni su solarni paneli za grijanje sanitarne vode i nova kotlovnica u Sportskom centru te smo ove godine adaptirali i dvoranu IV. Uz to, izgrađen je i pump track poligon, a u tijeku su radovi na skate parku, rekao je gradonačelnik Babić.

U Dvorani su najčešće do sad trenirali članovi AKOSI Odisej koji dugi niz godina ostvaruju iznimne rezultate, a ponos i zadovoljstvo zbog nove dvorane je iskazao i Matija Sloup, član AKOSI kluba.

Matija Sloup | foto: Grad Kutina

– Ovo su fenomenalni uvjeti za bacačke discipline, kuglu i disk i nešto što bi svaki sportaš želio u svojem gradu. Ovo bacalište imamo odmah uz teretanu te sam siguran da s ovakvom potporom Kluba na čelu s predsjednikom Mirom Kačmarčikom i Gradom Kutinom, rezultati mogu samo skakati u nebo. Za dvije godine su Paraolimpijske igre u Parizu. U Tokiju mi je falilo 16 centimetara, ali se nadam da uz ovaj poticaj ću doći puno lakše do novih medalja. Konkurencija je golema, igrači su jaki, no ja sam uvijek u top 4. Imam svjetsku broncu iz Dubaija te se nadam da bi mogla biti medalja i iz Pariza, ako Bog da, rekao je Matija Sloup.

Izdvojeni članak

U Kutini se intenzivno radi: Izgradnja poslovno-stambene zgrade i mosta u punom jeku

Copy link
Powered by Social Snap