Pretraga

U Kutini se intenzivno radi: Izgradnja poslovno-stambene zgrade i mosta u punom jeku

A- A+

U Kutini se radi punom parom. Naime, izgradnja zgrade na Trgu dr. F. Tuđmana teče prema predviđenom planu i očekuje se da će izgradnja biti završena tijekom ove godine. A intenzivno se radi i na mostu preko potoka Kutinice koji će povezati Kolodvorsku ulicu s Trgom dr. F. Tuđmana.

Poslovno-stambena zgrada u Kutini | foto: Grad Kutina

Izgradnja poslovno-stambene zgrade u Kutini, koja se odvija u sklopu provedbe Programa društveno poticane stanogradnje, započela je u listopadu prošle godine, o čemu možete više pročitati ovdje. Zasada nema problema te su radovi u punom jeku, piše na službenim stranicama grada.

Do sada nije bilo problema i radovi idu prema planu

– Ovo je iznimno kompleksan projekt te mislim kako do sad nije bio sličan projekt na ovim područjima. Osim toga što je ovo višenamjenska zgrada, u zgradi će biti i  elemenata poput kosih stupaca dužine i visine 9 metara pod kutom od 40 stupnjeva. Do sad nije bilo nikakvih problema, vrijeme nas relativno dobro služi. Očito smo se dobro molili. Sve se kreće svojom dinamikom. Trenutno nas dave ove situacije na našem tržištu, pogotovo u graditeljstvu pošto isporuke trenutno kasne radi novonastalih situacija, no kako u cijelom svijetu, tako i nama. Trenutno sve ide po planu i malkice bolje u odnosu na terminski plan. Trenutno se izvodi oplata prvog kata jednog dijela zgrada, izvode se stupci i vertikale na drugom dijelu i oplata za kose stupce. Rok završetka je drugi mjesec 2023. godine, a u našem terminskom planu je 31. 12. 2022. godine, rekao je Mario Pranjić, direktor Venka gradnje koja je izvođač radova na spomenutoj zgradi.

Mario Pranjić na gradilištu | foto: Grad Kutina

Ova zgrada se sastoji od multimedijalne dvorane, poslovnih prostora, 15 stanova za mlade obitelji te 12 stanova za HRVI-e. Pročelnik Hrvoje Krmelić je rekao izgradnja ide svojim tijekom te se očekuje da će sama izgradnja biti završena tijekom ove godine.

Napreduju i radovi na mostu

Također, u tijeku su i radovi na mostu preko Kutinice koji će omogućiti pristup ovoj zgradi, odnosno povezati Trg dr. F. Tuđmana s Kolodvorskom ulicom. Most će biti namijenjen za mješoviti promet: za osobne automobile, bicikliste i pješake te će biti dugačak 43 metra. Od toga je sama konstrukcija mosta dugačka 18 metara, zapadna pristupna cesta 9,13 metara, a istočna pristupna cesta 15,63 metara. Površina mosta s pristupnim cestovnim rampama podijeljena je na kolničku površinu ukupne širine 6 metara, sjevernu pješačku površinu širine 1,5 metara te južnu pješačko biciklističku površinu širine 2,5 metra. Ukupna širina mosta s rampama je 10 metara, piše na stranicama grada.

Što se tiče faze izgradnje, nosiva čelična konstrukcija izvedena je u cijelosti i u tijeku je betoniranje nosive tlačne ploče na istu konstrukciju, piše Lokalni.hr.

Copy link
Powered by Social Snap