Pretraga

Počelo se graditi najveće reciklažno dvorište u Zagrebu: Koštat će oko devet milijuna kuna

A- A+

Započeli su radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta u zagrebačkoj Gradskoj četvrti Podsused – Vrapče. Tomašević je najavio da će ovo biti najveće reciklažno dvorište u cijelom gradu, koštat će oko osam milijuna kuna, a radovi će trajati osam mjeseci.

Reciklažno dvorište Podsused – Vrapče | Grad Zagreb

Gradonačelnik Tomašević je u subotu, 25. rujna, posjetio gradilište na kojem su započeli radovi najvećeg reciklažnog dvorišta u Zagrebu. Nalazit će se u Gradskoj četvrti Podsused – Vrapče. Novo reciklažno dvorište namijenjeno je odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju posebnih vrsta otpada. Sastojat će se od manipulativne površine s prizemnim dvorišnim objektom za djelatnike, prizemnom dvorišnim skladištem za problematičan otpad te će biti opremljen kontejnerima i spremnicima za različite vrste otpada.

– Po završetku izgradnje, Podsused će dobiti najveće reciklažno dvorište u gradu Zagrebu, a građani će moći besplatno ostaviti glomazni i drugi otpad koji ne mogu odvojiti u spremnike namijenjene za recikliranje. Ovo dvorište će zamijeniti postojeće mobilno reciklažno dvorište u Podsusedu. Pozivamo građane da donose svoj glomazni i drugi otpad za reciklažu, besplatno i brzo, na mjesto gdje će biti adekvatno i kvalitetno zbrinut, rekao je Tomašević.

Izdvojeni članak

Tomašević otvorio radove na nasipu: Biciklistička staza bit će gotova kroz tri mjeseca

Također je istaknuo da se po otvorenju očekuje povećanje stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagališta u drugim dijelovima Zagreba. Ukupna investicija iznosi oko devet milijuna kuna, od toga je 4,5 milijuna kuna financirano bespovratnim sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija’. Radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta će trajati osam mjeseci.

Počelo se graditi najveće reciklažno dvorište u Zagrebu: Koštat će oko devet milijuna kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap