Pretraga

Poduzetnički centar u Puli od 3,5 milijuna eura u završnoj fazi izgradnje

A- A+

Bliži se kraj radova na gradilištu Poduzetničkog centra COWORKING-a u Puli u koju je investirano 3,6 milijuna eura. Nositelj projekta je Istarska razvojna agencija koja ga je uspjela realizirati uz pomoć Grada Pule, Vlade RH i europskih fondova.

Coworking Pula

Coworking Pula | foto: Istarska razvojna agencija

Moderan poduzetnički centar COWORKING prostire se na četiri etaže površine 1.514 kvadrata, a nalazi se na uglu Marulićeve ulice i Ulice Kačića Miošića u Puli. Radovi su započeli krajem travnja 2022. godine., a danas se može zaključiti kako se nova zgrada već uklopila u okruženje.

Vlada darovala zemljište

Poduzetnički centar u Puli investicija je vrijedna 3,6 milijuna eura od čega je 2,4 milijuna eura povučeno nepovratno iz Europskog fonda za regionalni razvoj, s 893 tisuće eura projekt je financirao Grad Pula, dok je 305 tisuća eura osiguralo Ministarstvo regionalnoga razvoja iz Fonda za sufinanciranje provedbe projekata Europske unije na regionalnoj i lokalnoj razini.

Izdvojeni članak

Gradi se poduzetnički inkubator u Velikoj Gorici: Investicija teška 26,1 milijuna kuna

Osnovni preduvjet za izgradnju Poduzetničkog centra bio je pronalazak adekvatne lokacije koji je ostvaren nakon što je Vlada RH darovala Gradu Puli napuštenu zgradu ‘Mehanike’.

Vjetar u leđa za rast zaposlenosti

Istarski župan Boris Miletić obišao je radove u završnici, te zaključio kako je zgrada budućeg COWORKING centra primjer moderne arhitekture. Kao i da su realizacijom projekta COWORKING stvoreni su uvjeti za razvoj i poticanje novih poduzetničkih, te stvaranje novih poslovnih suradnji.

Miletić je također istaknuo kako je, prema aktualnim podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, u Istarskoj županiji najveći porast broja zaposlenih te je skoro otvorenje COWORKINGA prilika da taj trend ostane u uzlaznoj putanji.

Kako je izgradnja COWORKINGA Pula započela pogledajte ovdje.

Coworking Pula
Share via
Copy link
Powered by Social Snap