Pretraga

U Puli se gradi moderan poduzetnički centar: Projekt vrijedan više od 27 milijuna kuna

A- A+

U srijedu, 08. lipnja je svečano položen kamen temeljac u izgradnji poduzetničkog centra COWORKING PULA. Moderan poduzetnički centar će se prostirati na četiri etaže površine 1.514 m2, a ukupna vrijednost projekta je je 27.421.220 kuna.

U tijeku izgradnja poduzetničkog centra Coworking Pula | foto: Grad Pula

Centar će se nalaziti na uglu Marulićeve ulice i Ulice Kačića Miošića u Puli, a radovi su započeli krajem travnja ove godine. Do sada je uklonjena postojeća stara građevina na lokaciji, a trenutno traju pripreme za nove temelje. Radovi se odvijaju sukladno predviđenom terminskom planu, a završetak gradnje  i otvaranje centra planira se za ljeto iduće godine.

Vlada RH je u rujnu 2018. godine prepoznala značaj projekta i temeljem ideje osmišljene na inicijativu IDA-e darovala Gradu Puli napuštenu zgradu Mehanike, na čijem će mjestu  niknuti moderan poduzetnički centar na četiri etaže površine 1.514 m2. Osim klasičnim malim i srednjim poduzetnicima,  centar će biti na usluzi i digitalnim nomadima, dionicima u brzorastućoj kreativnoj industriji te svim ostalim zainteresiranim poduzetnicima kojima kreiranje jednog novog vida poduzetničke zajednice znači i priliku za širenje i rast poslovanja.

– Coworking Pula će korisnicima nuditi brojne inovativne sadržaje te je isti odlična prilika je za jačanje istarske poduzetničke scene, kao i za pozicioniranje na nacionalnoj i međunarodnoj razini, rekao je dr.sc. Boris Sabatti, direktor Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. koja je nositelj projekta.

Idejno rješenje poduzetničkog centra Coworking Pula | foto: Grad Pula

Novi identitet grada

Ukupna vrijednost projekta je 27.421.220 kuna, pri čemu 18.393.377 kuna bespovratno sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Grad Pula je izdvojio 6.728.832 kuna, a 2.299.011 kuna Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije putem Fonda za sufinanciranje sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

Izdvojeni članak

Nova lokacija sportskog kampusa NK Istre: Pula odustala od Marsovog polja

Gradonačelnik Grada Pule, dr.sc. Filip Zoričić, naglasio je kako je svaki početak radova velika svečanost, jer se očekuje da donese nešto novo u grad.

– Izgradnja ove zgrade donosi ne samo ljepši prostor i moderno zdanje, nego i novi identitet grada.  Ovo će biti mjesto susreta i poduzetništva, mjesto koje će okupljati i razvijati. Sretan sam što danas polažemo kamen temeljac i radujem se početku rada Coworking centra, kazao je Zoričić.

Župan Boris Miletić osvrnuo se na staru zgradu Mehanike koja je godinama stajala na ovome mjestu i bila ruglom, a sada će se to konačno promijeniti.

– Ovaj projekt ima barem tri dimenzije. Prva je ljepota arhitektonskog rješenja budućeg Centra, a druga je onaj koji se odnosi na poduzetništvo. Svi mi koji smo imali prilike vidjeti neke druge Coworking prostore znamo što to znači za poduzetnike. Takvi su centri mjesto interakcije, okupljanja, razmjene mišljenja, a moguće je iznajmiti ured na sat, tri, pet, dan ili mjesec dana. I treća dimenzija, koju je bitno istaknuti, je benefit članstva Hrvatske u EU, jer su značajna financijska sredstva za ovaj projekt osigurana iz ITU Mehanizma, poručio je župan Miletić.

Izdvojeni članak

Veliki projekti na Krku: U planu izgradnja nove dvorane, građani pozvani da se uključe u izradu Plana razvoja

Copy link
Powered by Social Snap