Pretraga

Nova lokacija sportskog kampusa NK Istre: Pula odustala od Marsovog polja

A- A+

Gradonačelnik Pule, Filip Zorčić i njegov suradnik Ivan Žagar posve različitih stavova o lokaciji Bale. Grad Pula prije mjesec dana poslao je molbu Ministarstvu graditeljstva i državne imovine za suglasnost za raspisivanje javnog natječaja na Marsovom polju.

Općina Bale | Screenshot/GoogleKarte

Ni Marsovo polje, niti Medulin, ni Štinjan, niti bivša streljana na Valdebeku, a ni Fažana, piše istra24.

Udaljene nepunih 23 kilometara od Pule, Bale su nova lokacija za izgradnju nogometnog kampusa pulskog prvoligaša NK Istre 1961, kako je to neslužbeno prvi objavio Glas Istre, istra24 potvrđeno je iz uprave NK Istre.

Da je tome tako, govori i prva točka sutrašnje sjednice Općinskog vijeća Bale, (naslovljena ‘Donošenje Zaključka o prihvaćanju prijedloga Predugovora o poslovnoj suradnji’) koja se tiče upravo kampusa NK Istre u Balama.

Izdvojeni članak

Opet pomaknuti rokovi izgradnje Osijekovog stadiona: Trebao je biti gotov prije 2 godine

Vijećnicima Bala dva će predstavnika uprave NK Istre prezentirati projekt kampusa na njihovom području koji, uz postojeća dva igrališta uz glavnu cestu, predviđa gradnju još dva nogometna terena i čvrsti objekt s potrebnim sadržajima. Pulski nogometni prvoligaš  svoje će službene utakmice i dalje igrati na stadionu Drosina.

– Naprosto nismo mogli više čekati. Morali smo brzo reagirati. Nismo si mogli više dopustiti novo odugovlačenje s Marsovim poljem, koje traje godinama, kazao je sugovornik na pitanje istre24 što misli o blagonaklonom potezu Grada Pule koji je prije mjesec poslao Ministarstvu graditeljstva i državne imovine molbu da mu izda suglasnost za raspisivanje javnog natječaja radi osnivanja prava građenja na Marsovom polju (dolje je preslik), jer Grad, kako piše u molbi državi, trenutno nema sredstava za tako veliko financijsko ulaganje.

Izdvojeni članak

Grad Zagreb će Dinamu dati zemljište, a klub će samostalno izgraditi stadion?

Naime, prema postojećem ugovoru kojim država 49 tisuća četvornih metara svog zemljišta daruje Gradu Puli za potrebe izgradnje javnog sportsko-rekreacijskog centra na Marsovom polju, nije moguće njegovo otuđenje i opterećenje, dok bi javni natječaj omogućio koncesiju prijavljenim investitorima koji bi ulagali u sportsko-rekreacijske sadržaje, ugovorene u darovnom ugovoru.

Tek treba vidjeti što će novopečeni ministar odlučiti i hoće li mogućom promjenom statusa biti ugroženo javno dobro i javni interes na tom području.

No, ta opcija s Marsovim poljem više ne zanima španjolske vlasnike NK Istre 1961.

– Pružila nam se dobra opcija s Balama. Dakako, uzeli smo u obzir udaljenost od Pule. Upravo rješavamo organizirani prijevoz, najvjerojatnije autobusima, čime bismo rasteretili roditelje. No, prednost ove lokacije je u tome što su, primjerice, djeci iz Rovinja bliže Bale od Pule.

Copy link
Powered by Social Snap