Pretraga

Potpisan ugovor o izvođenju radova: Projekt vrijedan 18.9 milijuna kuna, osigurat će bolju povezanost Raba s kopnom

A- A+

U ponedjeljak je održana početna konferencija projekta ‘Trajektno pristanište nova rampa unutar lučkog područja Lučke uprave Senj u uvali Stinica’. Radi se o infrastrukturnom projektu vrijednom 18.9 milijuna kuna koji će osigurati bolju povezanost otoka Raba s kopnom.

Rab | foto: Unsplash, Boudewijn Boer

Na konferenciji je potpisan ugovor o izvođenju radova, a potpisali su ga ravnatelj Lučke uprave Senj Predrag Dešić i Nikša Musulin, predstavnik odabranog izvođača radova Pomgrad inženjering d.o.o..

Projekt trajektnog pristaništa je projekt vrijedan 18.9 milijuna kuna, od čega je 16.1 milijuna kuna iz europskih izvora, kojim će se osigurati bolja povezanost otoka Raba s kopnom. Također, omogućit će se povećanje broja održanih linija tijekom cijele godine.

Inače, položaj luke Stinica je nepovoljan s obzirom na izloženost vjetru, zbog čega je i proizišla potreba za izgradnjom treće rampe, a projektom će se osigurati i minimalni gaz od 5 metara za pristajanje dva broda, dok će sama rampa omogućiti bolju protočnost prometa za vrijeme najveće prometne potražnje.

Izdvojeni članak

Počela obnova i dogradnja trajektnog pristaništa Žigljen na otoku Pagu: Projekt vrijedi 73,4 milijuna kuna

– S ovim projektom, a prethodno smo završili Mišnjak koji je na otoku Rabu, zapravo ćemo logistički napraviti da će i Stinica i Mišnjak biti u svakom trenutku dostupni, a mogućnost pristajanja i sama gužva koja se događa u tim pristaništima će biti riješena na kvalitetan način, kazao je ministar Butković koji je sudjelovao na konferenciji.

Očekuje se da će povećan broj linija rezultirati boljom dostupnošću zapošljavanja, obrazovanja i boljom kvalitetom života stanovnika otoka Raba, Senja i cijele Ličko-senjske županije. Osim ovog, na Jadranu se trenutno ulaže oko 2 milijarde kuna u ovakve i slične projekte.

Potpisan ugovor o izvođenju radova: Projekt vrijedan 18.9 milijuna kuna, osigurat će bolju povezanost Raba s kopnom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap