Pretraga

Rotor u Šestinama gotov do lipnja, u sredini bit će posljednji simbol pokojnog Bandića

A- A+

Rotor koji bi trebao biti prometno riješenje u Šestinama, pretpostavlja se da će biti završen u lipnju. Njime bi se smanjile velike gužve na Šestinskoj cesti, Šestinskom vijencu i trgu. U središtu rotora bit će fontana kao jedan od zahtjeva pokojnog gradonačelnika Milana Bandića dok je još bio na vlasti.

Šestine – križanje | Screenshot/GoogleKarte

U utorak u emsijiji Gradska posla na Radio Sljeme gostovali su Krešimir Kompesak (predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme), Luka Maloča (član političke platforme Možemo) i Vinko Tomić (voditelj projekta). U razgovoru su prošli o temama vezanim za rotor u Šestinama.

Izdvojeni članak

Zagreb na Slavonskoj aveniji gradi novi nadvožnjak od 150 milijuna kuna, riješit će se prometni čep

– Problem prometa u Šestinama planira se riješiti izgradnjom tamošnjeg rotora. Vrijedan gotovo 9 milijuna kuna trebao je biti gotov krajem godine. Nikad nije ni rečeno kada bi trebalo biti gotovo, pričalo se o 12. mjesecu. Sada pričamo o svibnju, lipnju. Nadam se da će sigurno do kolovoza biti gotovo., kaže Krešimir Kompesak.

– Radovi su počeli prije izbora. Nisu bili sklopljeni ni ugovori ni s HEP-om, ni s ViO-om… Došla je nova vlast, dok su se posložile nove kockice, jednostavno je kasnilo, pojasnio je Luka Maloča.

– Trenutno se izvode građevinski narodi na instalacijama, javnoj rasvjeti. Građevinski dio radova trebao bi biti gotov do kraja veljače. Ovo je zamišljeno kao raskrižje s kružnim tokom s jednom otvorenom fontanom u sredini. U sklopu projekta su sve ulice dobile i nove pješačke staze različitih širina, dio zelenog pojasa i hortikulturno uređenje slijedi na kraju, otkrio je voditelj projekta izgradnje Vinko Tomić.

Izdvojeni članak

Živite u Zagrebu i ne znate kamo s građevinskim otpadom? Imamo odgovor

Fontana kao posljednji simbol Bandića

– U prvotnom projektu fontana nije bila u planu, no kasnije je dodana na zahtjev Milana Bandića. Nije bila potrebna, to je njegov zadnji spomenik u Zagrebu. Cijelo Vijeće je to pokušalo maknuti iz projekta, međutim zbog zakona o javnoj nabavi to nije bilo moguće osim ako se ne zaustavi kompletan projekt, rekao je Maloča.

– Ja ne bih rekao da je to Bandićeva fontana. Ima tu i zasluga ljudi koji su izrazili želju da bi htjeli fontanu, nadodao je Kompesak.

Copy link
Powered by Social Snap