Pretraga

Zagreb na Slavonskoj aveniji gradi novi nadvožnjak od 150 milijuna kuna, riješit će se prometni čep

A- A+

U novom proračunu Grada Zagreba za 2022. godinu navedeni su novi projekti koji će poboljšati infrastrukturu našeg glavnog grada. Jedan od tih projekata je denivelacija Slavonske avenije. Iako u proračunu nije bilo točno navedeno koji dio Slavonske se planira podići u nadvožnjak, od početka se naslućivalo da bi to mogao biti dio kod Zelene tržnice i City Centra One East. Riječ je o vrlo opterećenom prometnom raskrižju.

Slavonska avenija, ulica Siniše Glavaševića i Gordana Lederera | Grad Zagreb

Iz Grada su nam poprilično brzo odgovorili, točnije iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. Osim što će se raditi na nadvožnjaku Slavonske avenije preko raskrižja ulica Siniše Glavaševića i Gordana Lederera, grad će obnoviti odnosno izgraditi novu komunalnu infrastrukturu, vodovod, kanalizaciju, plin, TK instalacije, javnu rasvjetu, elektroenergetske vodove te izvesti radovi uređenja krajobraza.

Slavonska avenija, ulica Siniše Glavaševića i Gordana Lederera | Grad Zagreb

– Denivelacija Slavonske avenije na raskrižju s ulicama Gordana Lederera – Siniše Glavaševića (sadašnji prostor Zelene tržnice) planirana kao izgradnja nadvožnjaka na Slavonskoj aveniji s po tri prometna traka u smjeru istok-zapad te isto tako u smjeru zapad-istok, dok će rampama i kružnim tokom ispod nadvožnjaka biti omogućeno odvajanje u ulice Gordana Lederera i Siniše Glavaševića, odgovorili su nam iz Gradskog ureda za prostorno uređenje.

Slavonska avenija, ulica Siniše Glavaševića i Gordana Lederera | Grad Zagreb

Osim nadvožnjaka koji je prijeko potreban zbog konstantnih prometnih gužvi i prometnih nesreća na križanju ulice Gordana Lederera u Slavonske avenije, radit će se nova komunalna infrastruktura.

Izdvojeni članak

Produžetak Branimirove prema Sesvetama u pokretu? Pogledajte što javljaju iz Grada

– U sklopu projekta obnovit će se odnosno izgraditi nova komunalna infrastruktura, vodovod, kanalizacija, plin, TK instalacije, javna rasvjeta, elektroenergetski vodovi te izvesti radovi uređenja krajobraza. Očekivani početak izvođenja radova očekuje se u prvoj četvrtini 2022. godine, dok je rok završetka 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, a procijenjena vrijednost investicije iznosi 150.000.000,00 kn, kažu iz Gradskog ureda.

Slavonska avenija, ulica Siniše Glavaševića i Gordana Lederera | Grad Zagreb

Zanimalo nas je i u kojoj fazi je projekt, kada će početi radovi i koliko će trebati da se cijeli projekt završi.

– Zaključno, pokrenut je postupak javne nabave za odabir izvođača radova, stručni nadzor i kontrolna ispitivanja te je u tijeku obrada pristiglih ponuda, a uskoro se očekuje odluka o odabiru, poručili su iz Grada.

Slavonska avenija, ulica Siniše Glavaševića i Gordana Lederera | Screenshot/GoogleKarte

Podsjetimo, pri sklapanju koalicijskog sporazuma SDP-a i Možemo, odmah je najavljeno da će se u njihovom mandatu raditi na jednom nadvožnjaku i podvožnjaku. Mapu zagrebačkih nadvožnjaka i podvožnjaka pogledajte ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap