Pretraga

Produžetak Branimirove prema Sesvetama u pokretu? Pogledajte što javljaju iz Grada

A- A+

Produžetak Branimirove je nešto što stanovnici Sesveta i istočnog predgrađa Zagreba čekaju već godinama. Prva dionica je od križanja Branimirove s krajem Avenije Dubrava i početkom Zagrebačke ceste. Pripremne radove za tu fazu najavila je zamjenica gradonačelnika, Pavić-Vukičević, 6. svibnja ove godine. Pitali smo Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet kako napreduju radovi i u kojoj su fazi.

Produžetak Branimirove | Grad Zagreb

Prvi korak o izgradnji produžetka Branimirove napravljen je 2019. godine kada se ponudio iznos od 4 milijuna kuna za 25 parcela i sedam kuća. Zatim je zamjenica gradonačelnika najavila početak radova na prvoj fazi. Danas je prva faza na odabiru zaprimljenih ponuda za izvođače i projektante.

– Za prvu dionicu buduće prometnice (od Zagrebačke do Brestovečke) izdana građevinska dozvola i proveden je postupak javne nabave za odabir izvođača radova. U tijeku je obrada zaprimljenih ponuda, kao i postupak javne nabave za odabir stručnog i geodetskog nadzora. Početak izvođenja radova na prvoj dionici bit će moguć po sklapanju ugovora za izvođenje radova te za stručni i geodetski nadzor, javljaju iz Gradskog ureda.

Pretpostavljena ruta Branimirove ceste | Screenshot/GoogleKarte

U prvoj fazi su također kuće i dvorišta velika prepreka koju je cijeli projekt morao uzeti u obzir. Kuće se nalaze uz samo raskrižje na početku novog produžetka od križanja sa Zagrebačkom cestom. Ostatak rute po kojoj bi se trebala kretati Branimirova cesta su samo parcele i zemljišta te nema potrebe za rušenjem građevina.

– Nadalje, za preostale dvije dionice (od Brestovečke do Ulice Ivana Ančića i od Ulice Ivana Ančića do Varaždinske ceste) izdane su lokacijske dozvole i ugovorena je izrada glavnih i izvedbenih projekata. Za te dvije dionice u tijeku su postupci rješavanja imovinsko-pravnih poslova. Izvođenje radova na drugoj i trećoj dionici planira se po završetku radova na prvoj dionici, do kada bi trebale biti ishođene građevinske dozvole i za te dvije dionice, javili su nam iz Gradskog ureda.

Pretpostavljena ruta Branimirove ceste | Screenshot/GoogleKarte

Srećom pa su druga i treća faza izgradnje produžetka gotovo u potpunosti na parcelama i zemljištima te nema ničijih domova na putu. Nadamo se da je potrebno samo da se jednom krene graditi pa će sve ići kontinurianim tokom prema završetku radova. Prva faza izgradnje i prema karti djeluje najkompliciranija. Rute na kartama nisu stvarne projekcije nego pretpostavljeno prolaženje produžetka Branimirove ceste.

Produžetak Branimirove prema Sesvetama u pokretu? Pogledajte što javljaju iz Grada
Share via
Copy link
Powered by Social Snap