Pretraga

Građani prosvjedom zaustavili bager u radovima, a gradonačelnik tvrdi: ‘Ovo je kaubojština, nered koji traje godinama’

A- A+

Ivica Salvador poznat je po izgradnji nekretnina u Puli i Istri, a gradi zgrade i u predgrađu Pule, Štinjanu. Preko vikedna su se na njegovom gradilištu pojavili mještani Štinjana u namjeri blokiranja daljnje izgradnje njegovih zgrada pod optužbama da su bespravno građene.

Štinjan, Pula

Prosvjed u Štinjanu, Pula | Screenshot:HRT

U subotu je oko dvadeset mještana Štinjana blokiralo rad Salvadorovog bagera. Bager je trebao brzinski srušiti temelje koji su nelegalno izgrađeni. Osim problematike oko legalnosti njegovog poslovanja, mještani su dodatno uzrujani što se takvi poslovi odrađuju na vrhuncu turističke sezone.

– Ova zgrada je trebala biti paralelno ovdje na tlu, jer su u predjelu zgrade trebali biti stupovi, kroz koje se ide na parkirna mjesta, kojih očito neće biti, jer ovo je 6. ili 7. zgrada u Štinjanu i sve su rađene u istom principu, rekla je mještanka Kristina Poduje za HRT.

Iz izjave mještanke vidimo ogorčenost prema dugogodišnjem djelovanju Ivice Salvadora. Osim bespravne izgradnje, optužuju ga za pretvaranje ugostiteljskih objekata u stambene te da time povećava stambene površine svojih objekata. Kristina i njeni sugrađani su Salvadorova djelovanja prijavila građevinskoj inspekciji sredinom srpnja. Odgovor novoizabranog gradonačelnika Pule Filipa Zorčića(Nezavisni) nije dugo trebalo čekati jer je došao na prosvjed mještana.

– Čekamo taj nalaz inspekcije. Ovo što se događa je jedna kaubojština, nered koji traje godinama u Puli, rekao je Zoričić.

Pri odlasku gradonačelnika, pojavio se i Ivica Salvador koji je odgovorio na optužbe mještana:

– Kad ja dođem u vaše gdje ste vi gradili i vama pregledam dokumentaciju da vam je kuća po dozvoli, onda možemo razgovarati što je tvoje i što je moje, rekao je Salvador.

Pravnu težinu će imati tek utvrđivanje građevinske inspekcije. Grad Pula objavljuje kako će Salvador ipak obustaviti radove u Štinjanu do 30.9. tekuće godine.

Štinjan je prigradsko naselje grada Pule. Iako se u posljednjih nekoliko godina naselje širi i napreduje, i dalje ovisi o Puli gdje dosta stanovnika ide na posao. Turizam je jedan od ključnih stavki za daljnji napredak Štinjana.

 

Štinjan, Pula

Štinjan, Pula | Screeshot: Google maps

Građani prosvjedom zaustavili bager u radovima, a gradonačelnik tvrdi: ‘Ovo je kaubojština, nered koji traje godinama’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap