Pretraga

Nakon nekoliko ‘produžetaka’, Slavonija dobila novi most

A- A+

Dovršen je još jedan projekt od velikog prometnog značaja za Slavoniju. Riječ je o Mostu Nenada Krstića preko rijeke Vuke koji spaja mjesta Ernestinovo i Petrovu Slatinu u Osječko – baranjskoj županiji. Most je dugačak oko 60 metara i ima kolnik širine šest metara. Ukupna vrijednost investicije iznosila je 811 tisuća eura. Izgradnja je trajala 16 mjeseci, duže od predviđenog zbog poplava. Investitor je Županijska uprava za ceste.

Most Nenada Krstića na rijeci Vuki

Most Nenada Krstića na rijeci Vuki | Foto: Osječko – baranjska županija

Novi most na rijeci Vuki od vitalnog je značaja za Osječko – baranjsku županiju. Most Nenada Krstića povezuje Ernestinovo u istoimenoj općini s mjestom Petrova Slatina u općini Šodolovci. Kao takav je od velike prometne važnosti za istok Slavonije. Most je ukupne dužine oko 60 metara, a dodamo li tome rekonstruirane pristupne ceste s obje strane, dužina se penje na 185 metara. Širina kolnika je šest metara. Ukupna vrijednost investicije Županijske uprave za ceste iznosila je 811.000 eura.

Prema pisanju portala index.hr, most je izgrađen na inicijativu mještana. Nekada se na mjestu novog nalazio stari kameni most u iznimno lošem stanju. Oštećen je i tijekom Domovinskog rata. Teretna vozila nisu smjela prometovati starim mostom, dok su ostala vozila prometovala jednim trakom.

Izdvojeni članak

Omiški most broji sitno do otvaranja, ali ponovno se pojavio problem

Uređena je i pripadajuća oborinska odvodnja te zaštita i izmještanje postojeće elektroničke komunikacijske infrastrukture. Rok za izvođenje radova od 15 mjeseci morao je biti produžen. Mjesec i pol dana na mostu se nije moglo raditi zbog obilnih poplava.

Na inicijativu Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Ernestinovo i Udruge branitelja 106. brigade HV-a most nosi ime Nenada Krstića, branitelja poginulog u rujnu 1991. godine u blizini samog mosta.

Pukotine na mostu Počitelj na Koridoru 5C trebala bi sanirati slovenska projektantska kuća Ponting. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap