Pretraga

Sukošan će dobiti novu lučicu: Projekt vrijedan 10 milijuna kuna

A- A+

Sukošan će do kraja ove godine dobiti novu lučicu u vrijednosti od 10 milijuna kuna. U tijeku su radovi koje provodi Županijska lučka uprava Zadar, a uključuju sanaciju obalnog zida ukupne dužine 432 metra te izvedbu novog mula na mjestu uklonjenog duljine 12 metara.

Luka Sukošan | foto: Zadarska županija

Predviđeno trajanje projekta uređenja dijela obalnog pojasa u Sukošanu unutar granica lučkog područja je 15 mjeseci. Izvođač je tvrtka Akropolis d.o.o. iz Splita, a stručni nadzor provodi PI konzalting d.o.o.

– Projekt sanacije obalnog pojasa u Sukošanu ostvaruje se sredstvima resornog ministarstva, Županijske lučke uprave i Zadarske županije, uz operativnu podršku Općine Sukošan. Ovo je samo jedno u nizu ulaganja u lučku infrastrukturu na području Zadarske županije, kazao je župan Božidar Longin.

Luka Sukošan | foto: Zadarska županija

Ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar, Davor Škibola, je objasnio što će sve obuhvatiti predstojeći radovi.

– Planirano rješenje predviđa izgradnju novog obalnog zida, rekonstrukciju završne površine postojećih gatova te obalnu šetnicu, poručio je Škibola.

Izdvojeni članak

Uskoro gotova sanacija male luke Zenta: Investicija vrijedna 25 milijuna kuna

Župan Božidar Longin je istaknuo kako je ovo tek jedan od mnogih projekata sanacija luka diljem županije.

– U proteklih pet godina uloženo je više od 250 milijuna kuna u sanaciju luka i lučica u svim dijelovima naše županije, a imamo još niz projekata u fazi realizacije ili pripreme, poručio je župan Božidar Longin koji je obišao radove u pratnji načelnika Općine Sukošan Ante Martinca te već spomenutog ravnatelja Županijske lučke uprave Zadar Davora Škibole.

Sukošan će dobiti novu lučicu: Projekt vrijedan 10 milijuna kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap