Pretraga

Svečano otvoren i u promet pušten most vrijedan šest milijuna kuna

A- A+

Krajem prošlog tjedna je svečano otvoren most preko Kutinice za mješoviti promet nakon što je dobio sve tehničke i druge dozvole. Vrijednost ove investicije je šest milijuna kuna.

Most preko Kutinice | foto: Grad Kutina

Most koji je namijenjen za mješoviti promet, odnosno za pješake, bicikliste i prometna vozila, dugačak je 43, a širok 10 metara. Otvorenju je nazočila i arhitektica spomenutog mosta, Ines Mravunac Sužnjević.

– Drago mi je da je od jedne zamisli došlo do realizacije. Sam most je nastao kroz više inspiracija koje su nastale iz moslavačke flore. Prostor mosta je i mali trg koji se otvara, most je zamišljen kao svjetlosna skulptura te se nadam da će biti sretan most i da će građani uživati u njemu, ponosno je izjavila Mravunac Sužnjević.

Most preko Kutinice | foto: Grad Kutina

Radove na mostu vrijednom šest milijuna kuna su izvodile tvrtke  Geotehnika d.o.o. i MAR d.o.o., dok je stručni nadzor vršila tvrtka UPI 2M d.o.o.

Izdvojeni članak

Svečano otvorena nova sportska dvorana vrijedna milijun kuna: Prvenstveno namijenjena osobama s invaliditetom

I gradonačelnik Zlatko Babić iskazao je zadovoljstvo izgradnjom mosta.

– Ovaj most daje novo značenje našem Trgu i prostoru oko njega. Njegov izgled je poboljšao i izgled i prometnu infrastrukturu u užem centru grada Kutine, izjavio je gradonačelnik Babić.

A svečano otvorenje mosta je obogatio je Zbor Za vašu dušu Udruge umirovljenika grada Kutine koji su svojim nastupom počastili sve prisutne.

Copy link
Powered by Social Snap