Pretraga

Svemirski hotel mogli bismo imati već 2027. godine, pogledajte kako će izgledati

A- A+

Stanica Voyager mogla bi biti prvi hotel koji će čovječanstvo imati u svemiru, a radovi bi mogli početi već 2025. godine ne bi li hotel bio potpuno dovršen i funkcionalan do 2027. Kako će izgledati i što sve donosi ovo futurističko zdanje, pogledajte u nastavku.

Foto: Orbital Assembly Corporation

Stanicu Voyager gradit će građevinska tvrtka Orbital Assembly Corporation, koja sebe opisuje kao ‘prvu veliku svemirsku građevinsku tvrtku na svijetu’.

Gradnja objekta od 50.000 četvornih metara započet će 2025. godine, a prvi putnici će posjetiti hotel 2027. godine.

Foto: Orbital Assembly Corporation

Planovi futurističkog objekta sadrže i nacrte za pravu pravcatu koncertnu dvoranu, što će mnoge ljubitelje znanstvene fantastike podsjetiti na kultni film Peti element.

Orbital Assembly prvi hotel koji će čovječanstvo imati u svemiru planira konstruirati blizu Zemljine orbite, a radove će početi već za četiri godine.

Foto: Orbital Assembly Corporation

Na stranici Voyager Stationa objašnjeno je kako će hotel biti izgrađen telerobotikom te bi trebao imati sve ono što luksuzni hoteli imaju. Prostori će biti smješteni u serije posebnih kapsula s dotokom vode, zraka i struje, koje će sve redom biti spojene na glavnu kružnu rotirajuću strukturu.

Foto: Orbital Assembly Corporation

– Ovo će biti nova industrijska revolucija, poručio je John Blincow, osnivač Gateway Foundationa, tvrtke koja će rukovoditi nekima od hotelskih modula.

Foto: Orbital Assembly Corporation

 

Copy link
Powered by Social Snap