Pretraga

Talijani grade novi apartmanski kompleks na jugu Istre od 40 milijuna eura

A- A+

Do ljeta 2023. će se u istarskoj općini Ližnjan izgraditi kompleks Hotela i resorta u vrijednosti od 40 milijuna eura, a investitori dolaze iz Italije. Riječ je talijanskoj grupaciji Segio Dalle Nogare. Površina parcele na kojoj će se nalaziti Hotel i resort veličine je tri hektara, a radove će izvoditi djelatnici tvrtke Međimurje s lokalnim kooperantima.

Ližnjan, Hotel | Gruppo Sergio Dalle Nogare

U Ližnjanu, na južnoj obali Istre, započeli su radovi na izgradnji novog velikog hotelskog kompleksa u vlasništvu Grupacije. Novo naselje, koje bi trebalo otvoriti svoja vrata u proljeće 2023., imat će ključnu ulogu u ponovnom pokretanju lokalnog gospodarstva. Preko 220 apartmana, 150 apartmana, više od 160 zaposlenika i ekskluzivni raspon usluga koje se pružaju u tipičnom stilu Resort Del Mar: bazeni i igrališta za djecu, sportski tereni i teretane, 100% Made-in-Italy usluga blagovanja i jamstvo ljubazno i ​​kvalificirano osoblje, napisali su na službenim stranicama investitora.

Izdvojeni članak

Opća bolnica Pula dobila uporabnu dozvolu za projekt od 800 milijuna kuna

Radovi su započeli unazad dvije godine, a prema zasad odrađenom poslu, sve bi moglo biti gotovo do početka iduće turističke sezone. No ne ide sve po “špagi”, priča nam Sergio Dalle Nogare s kojim smo razgovarali na gradilištu ovih dana. Po njegovim riječima, kočnica je u tome što su zbog povećanja kvalitete smještaja s tri na četiri zvjezdice morali ići u izmjene i dopune postojeće građevinske dozvole, prenosi Glas Istre.

Ližnjan, Hotel | Gruppo Sergio Dalle Nogare

– Namjera nam je bila podići kvalitetu smještaja ne bi li naš resort dobio zvjezdicu više. Broj smještajnih jedinica, volumen građevine i svi drugi gabariti su ostali netaknuti. Jedino što smo trebali izmijeniti za četiri zvjezdice je kvaliteta smještaja, odnosno neke unutarnje preinake soba i hotela. Građevine ostaju iste kao u važećoj građevinskoj dozvoli. Dakle, radi se o “šminkanju” interijera ne bi li mogli dobiti zvjezdicu više i time povećati kvalitetu. Naša zamolba je u županijskom uredu za graditeljstvo koji izdaje odobrenja i dozvole u proceduri. Međutim, zbog previše pristiglih predmeta jednostavno ne stižu obraditi sve projekte. Nije na njima, jednostavno ih ima premalo, rekao je investitor Dalle Nogare Glasu Istre.

Resort će imati velik broj sadržaja koje će moći ponuditi svojim gostima, osimugostiteljskih sadržaja, imat će i velik broj sportsko-rekreacijskog sadržaja.

Ližnjan, Hotel | Gruppo Sergio Dalle Nogare

– Investicija je skoro dotakla cifru od 40 milijuna eura za hotel i apart resort tipa residens, zajedno sa zonom rekreacije uz more na otprilike četiri hektara. To zemljište imamo u koncesiji i plan nam je izgraditi sportske terene za tenis, nogomet, odbojku na pijesku, košarku i druge sportsko-rekreacijske sadržaje. Kad saberemo sve brojke, imat ćemo oko 400 ležaja u 222 smještajne jedinice. Dva restorana, bar, slastičarnicu, dućane, supermarket i pizzeriju, kaže Dalle Nogare.

Izdvojeni članak

Grad Poreč dobio je nagradu National Geographica za zaštitu mora od otpadnih voda

Izgradnju novog kompleksa komentirao je i načelnik općine Ližnjan Marko Ravnić.

Ližnjan, Hotel | Gruppo Sergio Dalle Nogare

– Svi mi u Ližnjanu pratimo gradnju hotela i svjesni smo da će taj projekt donijeti puno pozitivnih pomaka u turističkom sektoru. Primjerice, povećat će se vrijednost zemljišta, porast će cijene smještaja privatnih iznajmljivača. Usto, uredit ćemo šetnicu i plaže. A da ne govorimo o mogućnosti zapošljavanja. Općini će se povećati proračunski prihodi, što je bitno za daljnje investicije u razvoj infrastrukture, rekao je Ravnić.

Copy link
Powered by Social Snap