Pretraga

Grad Poreč dobio je nagradu National Geographica za zaštitu mora od otpadnih voda

A- A+

Na svečanosti u Zagrebu, Gradu Poreču uručena je nagrada Žuti okvir u sklopu projekta Održiva Hrvatska, u organizaciji svjetski priznatog časopisa National Geographica i Adria Media Zagreb. Projekt Žuti okvir stvorio je National Geographic Hrvatska kako bi potaknuo interes stanovnika Hrvatske za učenjem i sudjelovanjem u održivom razvoju. Osim toga, to će potaknuti Hrvate da počnu aktivno primjenjivati odredbe i smjernice iz projekta kao dio veće globalne inicijative UN-ova Programa održivog razvoja.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić | Grad Poreč

Za cilj Čista voda i higijenski uvjeti, Gradu Poreču nagrada je uručena za projekt izgradnje četiriju pročistača u sklopu projekta „Sustava odvodnje s uređajima za pročišćavanje grada Poreča“, kojim je na sustav javne odvodnje priključeno 92% stanovništva grada i prigradskih naselja, prenosi Glas Istre.

Izdvojeni članak

Poreč uveo uštede struje u sklopu provedbe projekta ‘Odgovoran i održiv Grad’

Nagrada je dodijeljena gradonačelniku Poreča Lorisu Peršuriću, dodijelila ju je Dunja Mazzocco Drvar, ravnateljica Uprave za klimatske aktivnosti Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Gradonačelnik Perušić se u svom govoru zahvalio svima na ovom projektu.

Nagrada National Geographica | Grad Poreč

– Četiri pročistača voda koje smo ove godine otvorili i stavili u funkciju zaštitit će more kao jedan od naših najvažnijih resursa, ne samo za nas, nego za generacije koje tek dolaze. I iako se ovdje radi o projektima koji su ispod zemlje, nevidljivi i time možda manje atraktivni, oni su presudni za naš grad i drago mi je da je to prepoznato kao primjer drugima, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap