Pretraga

Grad Poreč dobio je nagradu National Geographica za zaštitu mora od otpadnih voda

A- A+

Na svečanosti u Zagrebu, Gradu Poreču uručena je nagrada Žuti okvir u sklopu projekta Održiva Hrvatska, u organizaciji svjetski priznatog časopisa National Geographica i Adria Media Zagreb. Projekt Žuti okvir stvorio je National Geographic Hrvatska kako bi potaknuo interes stanovnika Hrvatske za učenjem i sudjelovanjem u održivom razvoju. Osim toga, to će potaknuti Hrvate da počnu aktivno primjenjivati odredbe i smjernice iz projekta kao dio veće globalne inicijative UN-ova Programa održivog razvoja.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić | Grad Poreč

Za cilj Čista voda i higijenski uvjeti, Gradu Poreču nagrada je uručena za projekt izgradnje četiriju pročistača u sklopu projekta „Sustava odvodnje s uređajima za pročišćavanje grada Poreča“, kojim je na sustav javne odvodnje priključeno 92% stanovništva grada i prigradskih naselja, prenosi Glas Istre.

Izdvojeni članak

Poreč uveo uštede struje u sklopu provedbe projekta ‘Odgovoran i održiv Grad’

Nagrada je dodijeljena gradonačelniku Poreča Lorisu Peršuriću, dodijelila ju je Dunja Mazzocco Drvar, ravnateljica Uprave za klimatske aktivnosti Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Gradonačelnik Perušić se u svom govoru zahvalio svima na ovom projektu.

Nagrada National Geographica | Grad Poreč

– Četiri pročistača voda koje smo ove godine otvorili i stavili u funkciju zaštitit će more kao jedan od naših najvažnijih resursa, ne samo za nas, nego za generacije koje tek dolaze. I iako se ovdje radi o projektima koji su ispod zemlje, nevidljivi i time možda manje atraktivni, oni su presudni za naš grad i drago mi je da je to prepoznato kao primjer drugima, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Grad Poreč dobio je nagradu National Geographica za zaštitu mora od otpadnih voda
Share via
Copy link
Powered by Social Snap