Pretraga

Opća bolnica Pula dobila uporabnu dozvolu za projekt od 800 milijuna kuna

A- A+

Opća bolnica u Puli u srijedu je dobila uporabnu dozvolu za projekt od 800 milijuna kuna. Radi se o izgradnji nove bolnice, a to će biti najveći projekt istarskog zdravstva u posljednja dva desetljeća. Izgradnja bolnice započela je još u siječnju 2021. godine.

Opća bolnica Pula | Opća bolnica Pula

Nova pulska Opća bolnica dobila je uporabnu dozvolu za rad u Zagrebačkoj ulici. Projekt vrijedan 800 milijuna kuna se financirao: 75 % Republika Hrvatska, 25 % Istarska županija (odnosi se na povrat kredita u iznosu od 750 milijuna kuna, dok je preostalih 50 milijuna iz EU fodova i drugih izvora). Za one koji ne znaju, uporabna dozvola ili potvrda glavnog projekta je akt kojim se potvrđuje da je objekt, za koji je izdana dozvola, izgrađen u skladu s pripadajućim projektom i građevinskom dozvolom, da je siguran za korištenje i da se smije početi koristiti u svojoj namjeni.

Izdvojeni članak

U Zagrebu se gradi najveća privatna bolnica Hrvatske, veća od većine javnih

– Na ovo smo dugo, predugo čekali, ali građani Istre konačno dobivaju novu, modernu i vrhunski opremljenu Bolnicu, primjerenu 21. stoljeću. Moje zahvale idu svim djelatnicima OB Pula na strpljenju i razumijevanju jer raditi dok je u vašoj blizini gradilište nije nimalo lako, a pored toga tu su i izuzetno zahtjevni uvjeti rada zbog pandemije COVID-19, sjajnu vijest komentirao je istarski župan Boris Miletić.  Župan Miletić je ujedno najavio svečanost otvaranja nove Bolnice za siječanj 2022. godine.

Opća bolnica Pula dobila uporabnu dozvolu za projekt od 800 milijuna kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap