Pretraga

Opća bolnica Pula dobila uporabnu dozvolu za projekt od 800 milijuna kuna

A- A+

Opća bolnica u Puli u srijedu je dobila uporabnu dozvolu za projekt od 800 milijuna kuna. Radi se o izgradnji nove bolnice, a to će biti najveći projekt istarskog zdravstva u posljednja dva desetljeća. Izgradnja bolnice započela je još u siječnju 2021. godine.

Opća bolnica Pula | Opća bolnica Pula

Nova pulska Opća bolnica dobila je uporabnu dozvolu za rad u Zagrebačkoj ulici. Projekt vrijedan 800 milijuna kuna se financirao: 75 % Republika Hrvatska, 25 % Istarska županija (odnosi se na povrat kredita u iznosu od 750 milijuna kuna, dok je preostalih 50 milijuna iz EU fodova i drugih izvora). Za one koji ne znaju, uporabna dozvola ili potvrda glavnog projekta je akt kojim se potvrđuje da je objekt, za koji je izdana dozvola, izgrađen u skladu s pripadajućim projektom i građevinskom dozvolom, da je siguran za korištenje i da se smije početi koristiti u svojoj namjeni.

Izdvojeni članak

U Zagrebu se gradi najveća privatna bolnica Hrvatske, veća od većine javnih

– Na ovo smo dugo, predugo čekali, ali građani Istre konačno dobivaju novu, modernu i vrhunski opremljenu Bolnicu, primjerenu 21. stoljeću. Moje zahvale idu svim djelatnicima OB Pula na strpljenju i razumijevanju jer raditi dok je u vašoj blizini gradilište nije nimalo lako, a pored toga tu su i izuzetno zahtjevni uvjeti rada zbog pandemije COVID-19, sjajnu vijest komentirao je istarski župan Boris Miletić.  Župan Miletić je ujedno najavio svečanost otvaranja nove Bolnice za siječanj 2022. godine.

Copy link
Powered by Social Snap