Pretraga

U Zagrebu se gradi najveća privatna bolnica Hrvatske, veća od većine javnih

A- A+

Najveća privatna bolnica će biti i prva zagrebačka bolnica preko Save, u Novom Zagrebu, točnije, u kvartu Dugave na ledini smještenoj uz izlaz prema Velikoj Gorici. Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion bit će najveća privatna bolnica u Hrvatskoj, a bit će veća i od većine javnih bolničkih ustanova. Za cijeli projekt planira se uložiti 160 milijuna kuna.

Operacijska sala | Specijalna bolnica Akromion

Kako ekskluzivno doznaje Poslovni Dnevnik, u novozagrebačkom naselju Dugave, na današnjoj ledini smještenoj uz izlaz prema Velikoj Gorici, 2023. godine niknut će nova Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion. To će biti najveća privatna bolnica u Hrvatskoj, veća od većine javnih bolničkih ustanova, a tvrtka Osteon gradnja u taj projekt planira uložiti 160 milijuna kuna.

Izdvojeni članak

Kreće milijunski projekt kojim će austro-ugarska bolnica postati pokretač razvoja sveučilišnog grada

Ortoped Nikola Čičak, direktor Osteona i jedan od osnivača bolnice Akromion u Krapinskim Toplicama pojašnjava zašto Akromion seli u Zagreb.

– Kako je Akromion od osnivanja do danas postao respektabilna ortopedska bolnica u ovom dijelu Europe, našli smo se u situaciji da smo naprosto prerasli prostor koji koristimo u Krapinskim Toplicama. Postalo nam je tijesno, nedostajalo nam je mjesta na odjelima, do te mjere da moramo odgađati zahvate jer nemamo kamo smjestiti pacijente nakon operacija. Na toj se lokaciji nemamo kamo širiti, i odlučili smo izgraditi bolnicu koja će odgovarati našim potrebama. Drugi razlog leži u samoj lokaciji, Zagreb je dostupniji našim pacijentima koji dolaze iz cijele Hrvatske, ali i drugih zemalja, Slovenije, Srbije, BiH, dolaze nam i Hrvati koji žive u inozemstvu te stranci koji žive u Hrvatskoj. Zagreb će biti bolja adresa za naše daljnje širenje poslovanja, rekao je Čičak za Poslovni Dnevnik.

Dugave | GoogleMaps/Screenshot

Čičak je sa svojim kolegama osnovao bolnicu 2008. godine, u objektu koji su uzeli u najam od Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, te obnovili za potrebe bolnice. Akromion je najveća privatna ortopedska bolnica u zemlji, a to potvrđuju i brojke prema kojima je bolnica ostvarila 40,5 milijuna kuna prihoda u 2019. godini i čak 37,5 milijuna kuna u pandemijskoj 2020. godini.

Izdvojeni članak

Zagreb na Slavonskoj aveniji gradi novi nadvožnjak od 150 milijuna kuna, riješit će se prometni čep

Nova bolnica Akromion gradi se na terenu od 8,5 tisuća kvadrata, koje je tvrtka Osteon kupila od privatnih vlasnika za ukupno 12,5 milijuna kuna. Sama bolnica prostirat će se na oko 10 tisuća kvadrata, imat će 5 etaža uključujući garažu, a ukupna vrijednost investicije je 160 milijuna kuna. Početkom listopada predan je zahtjev za građevinsku dozvolu, a odabran je i izvođač radova, bolnicu Akromion izgradit će im tvrtka Kamgrad. Plan je otvaranje 2023. godine.

Specijalna Bolnica Akromion, Krapinske Toplice | GoogleMaps/Screenshot

Umjesto dosadašnje tri operacijske sale koliko ih je sada u Akromionu u Krapinskim Toplicama, u Dugavama će biti četiri sale. Nabavlja se i drugi uređaj za magnetsku rezonancu, kao i CT koji sada nemaju. Povećava se i stacionar, koji će se prostirati kroz jedan cijeli odjel. Nova bolnica će imati više od 50 kreveta, što je značajno više od sadašnjih 18 u Krapinskim Toplicama.

U novoj bolnici u Zagrebu svi pacijenti će usluge bolnice plaćati sami, bolnica nema u planu ugovarati s državnim osiguravateljem, zbog niskih cijena koje plaća Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

Copy link
Powered by Social Snap