Pretraga

U tijeku gradnja energetske zgrade sa 68 stanova za socijalno potrebite obitelji

A- A+

U Osijeku se gradi stambena zgrada sa 68 stanova za socijalno potrebite obitelji, a vrijednost investicije iznosi 22,3 milijuna kuna. Naime, radi se o zgradi visoke energetske učinkovitosti koja će, osim toga, biti prilagođena osobama s invaliditetom i težom pokretljivošću. Predviđeni završetak radova je u proljeće 2023. godine.

Stanovi za socijalno potrebite obitelji u Osijeku

U Osijeku se gradi energetski učinkovita zgrada sa 68 stanova za socijalno potrebite obitelji | foto: Unsplash

Izgradnja stambene zgrade za socijalno potrebite obitelji u osječkom naselju Tenji odvija se prema planu, izvijestila je osječka Gradska uprava, prenosi Index.hr. Štoviše, gradonačelnik Ivan Radić je naglasio da je u Osijeku zadnje izgrađena zgrada u Opatijskoj ulici, gdje se u svibnju ove godine u nove stanove uselilo čak 25 obitelji.

Izdvojeni članak

Cijene kvadrata novih stanova za 31,5% skuplje nego prije pet godina

Projekt vrijedan 22,3 milijuna kuna

Gradonačelnik Ivan Radić je obišao gradilište te je izjavio da je gradnja stanova za socijalno potrebite obitelji započela u veljači ove godine. Pojasnio je da se radi o 68 gradskih stanova s površinom od 25 do 67 četvornih metara, a vrijednost investicije iznosi 22,3 milijuna kuna.

– S obzirom na to da radovi napreduju predviđenom dinamikom, završetak izgradnje stanova za socijalno potrebite građane s gradske liste prioriteta očekuje se u proljeće 2023. godine, dodao je Radić.

Izdvojeni članak

Eksplozija cijena nekretnina u Osijeku: Neki stanovi prodaju se i na neviđeno

Zgrada visoke energetske učinkovitosti

Štoviše, pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo Ljiljana Belajdžić naglasila je da je stambena zgrada za socijalno potrebite obitelji u osječkom naselju Tenji projektirana prema najsuvremenijim standardima. Naime, to podrazumijeva visoku energetsku učinkovitost, a osim toga, bit će prilagođena osobama s invaliditetom i težom pokretljivošću.

Gradonačelnik Radić je dodao da grad raspolaže s 664 stana koji su popunjeni. Također, u svibnju ove godine je bio raspisan natječaj za utvrđivanje nove liste za davanje gradskih stanova u najam. U skladu s tim, zaprimljeno je 184 zahtjeva, a konačna lista kandidata za razdoblje od dvije godine utvrdit će se nakon provedenog postupka utvrđivanja reda prvenstva i donošenja prijedloga.

Copy link
Powered by Social Snap