Pretraga

Tomašević: Paromlin i Gredelj se neće prodavati, Zagrepčanka možda nekad u budućnosti kao i Blato

A- A+

Gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević iz zeleno-lijeve platforme Možemo u velikom intervjuu za Index prokomentirao je aktualna zbivanja u gradu, a s ‘bauštelske strane’ nama je bila zanimljiva tema prodaje gradskih zemljišta. Naime, novinar ga je upitao kako prije izbora nije bio sklon prodaji gradskih zemljišta dok se to sada spominje kao opcija za sređivanje financija. Da rezimiramo, Paromlin i Gredelj se neće prodavati, Zagrepčanka možda nekad u budućnosti…

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević | Foto: Facebook

Što će se prodavati? Odnosi li se to i na zemljište u Mandlovoj ulici, upitan je od strane novinara Indexa.

– Mandlovu nismo baš spominjali u kampanji prije izbora, već Gredelj, Paromlin i Zagrepčanku, no nikad nismo ni rekli da ne treba prodavati nijedno gradsko zemljište. Za dokumentaciju za izgradnju nove gradske knjižnice na prostoru Paromlina plaćeno je gotovo 17 milijuna kuna, a ništa drugo nije napravljeno u 15 godina. Paromlin nećemo prodavati jer tu knjižnicu želimo izgraditi, rekao je Tomašević.

Zagrepčanka potencijal za prodaju kao i zemljište u Blatu

Za Gredelj kaže kako će postati novi centar Zagreba.

– O tome kako će on izgledati, treba provesti raspravu prilikom izrade urbanističkog plana uređenja: kakav će biti omjer javne i privatne namjene, u kojim etapama će se odvijati gradnja. Ako budemo čekali da sve krene u paketu, bojim se da će previše vremena proći do prve realizacije. Jedino se oko Zagrepčanke može razmotriti prodaja, imajući u vidu teško stanje gradskih financija, no to nije realno u 2022. godini i zato i nije stavljeno u proračun.

Upitan je i hoće li se neke druge parcele prodavati pa je naveo, primjerice, Blato.

Izdvojeni članak

Dječja bolnica u zagrebačkom Blatu? Projekt od 2 milijarde kuna počet će 2025. godine

– Gradu Zagrebu je u interesu da se tamo konačno realizira jedna zdravstvena ustanova, a u planu je izgradnja Nacionalne dječje bolnice. Zagrebu je potrebno da ima barem jednu bolnicu s južne strane Save. Ne vidim nikakav problem da se to zemljište proda državi i da se time konačno ubrza izgradnja bolnice, rekao je.

Ranije smo pisali o izgradnji dječje bolnice, a o planiranom projektu možete više pročitati ovdje. Isto tako, najavili smo veliki projekt nove vlasti na Slavonskoj aveniji o čemu više pročitajte ovdje.

 

Copy link
Powered by Social Snap