Pretraga

Traži se ‘ruka u baušteli’: Velikodušna akcija obnove kuće čovjeka koji je preko noći izgubio sve

A- A+

Nakon što je saznala tešku životnu priču Ivana Terzića, koji je preko noći ostao bez svega što je imao i sada živi kao beskućnik, Tina Topalušić odlučila je prikupiti sav materijal i alate potrebne za obnovu stare kuće. Sve što sada traži su dobrovoljci koji će dati ‘ruku u baušteli’ i tako pomoći izgraditi Ivanov dom.

Radovi, ilustracija | foto: Unsplash

Ivan Terzić preko noći ostao je bez svega što je imao i sada živi kao beskućnik na splitskom Žnjanu.

Nakon što je saznala životnu priču beskućnika Ivana Terzića Tina Topalušić odlučila je pomoći i ovom čovjeku osigurati krov nad glavom. Dirnuta njegovom pričom organizirala je dobrotvornu akciju za obnovu Ivanove kuće u Vrlici.

Prikupljen je materijal i sve potrebno za radove pa sada traži ljude koji su spremni dati svoje vrijeme i ruke za postavljanje knaufa u Ivanovoj kući.

U potrazi za dobrovoljcima

Tina je Ivana privremeno odvela u udrugu za beskućnike MoSt, no s obzirom na to da to nije trajno rješenje sada traži pomoć u obnovi kata kuće u Vrlici koji je Ivan naslijedio od svojih roditelja.

– Spremna sam platiti gorivo, obroke i pristojnu cijenu, samo neka se jave dobrovoljci koji se razumiju u bauštelu, da riješimo zidove i da što prije Ivan useli u svoje, prenosi Dalmatinski portal Tininu molbu.

Izdvojeni članak

Gradišćanski Hrvati grade montažne kuće za 20 obitelji najteže pogođenih potresima prošle godine

Tina Topalušić do Ivana odlazi svaki dan, a kako kaže, najteže je bilo nagovoriti ga da prihvati pomoć. U međuvremenu se saznalo da Ivan, koji je ujedno i hrvatski branitelj i bivši pripadnik 126. Sinjske brigade, boluje od Parkinsonove bolesti.

– Što da vam kažem… Tuga. Trebate vidjeti što mu je hladni vjetar učinio. Hladnoća mu je izgrizla uši jer je mjesecima spavao u nedovršenoj garaži prepunoj smeća, a u koju je smjestio madrac na kojem je spavao, navodi Tina za Dnevno.hr.

Copy link
Powered by Social Snap