Pretraga

Gradišćanski Hrvati grade montažne kuće za 20 obitelji najteže pogođenih potresima prošle godine

A- A+

Gradišćanski Hrvati okupljeni u međunarodnoj udruzi Hrvat SAM odlučili su pružiti pomoć onima čiji su domovi u prošlogodišnjem potresu na području grada Zagreba trajno uništeni. Kroz humanitarnu akciju ‘Krov za Hrvatsku’ izgradit će drvene montažne kuće za 20 obitelji, a trenutno je u tijeku izgradnja novog doma za obitelj Brajković iz Čučerja.

Krov za Hrvatsku | foto: Grad Zagreb

Kuća sedmeročlane obitelji Brajković iz Čučerja u prošlogodišnjem potresu u potpunosti je razrušena zbog čega obitelj živi razdvojeno na tri adrese.

Članovi međunarodne udruge Gradišćanskih Hrvata Hrvat S.A.M. (Slovačka-Austrija-Mađarska) odlučili su na inicijativu biskupa dr. Egidija Živkovića organizirati humanitarnu akciju ‘Krov za Hrvatsku‘ u sklopu koje će se izgraditi drvene montažne kuće za 20 obitelji najteže pogođenih potresima prošle godine.

Drvene montažne kuće izgradit će austrijske tvrtke, a nakon transporta dorađivat će se namještajem proizvedenim u Hrvatskoj.

Novi dom za razdvojenu obitelj

Kuća za obitelj Brajković iz Čučerja, čiji članovi trenutno žive odvojeno na tri adrese, stambene je površine 85 kvadratnih metara, u Hrvatsku je stigla iz Eisenstadta i to na tri šlepera. Prije postavljanja novog doma obitelji Brajković za kuću su, uz pomoć lokalnih i državnih vlasti, napravljeni temelji s priključcima za vodu, struju, kanalizaciju, plin i telefon.

Izdvojeni članak

U Mošćenicu stigla donacija iz Italije: Postavljaju se mobilne stambene jedinice

Humanitarna akcija rezultat je suradnje delegata Biskupije Željezno za Hrvatsku fra Božidara Blaževića, Grada Zagreba, Zagrebačke nadbiskupije, Caritasa te Vlade Republike Hrvatske. Fra Božidar Blažević, predstavnik udruge Hrvat S.A.M. najavio je kako će udruga i dalje rado pomagati i realizirati svoju ljubav.

Završetak gradnje sljedeće kuće je planiran za 09. svibnja.

Copy link
Powered by Social Snap