Pretraga

U Mošćenicu stigla donacija iz Italije: Postavljaju se mobilne stambene jedinice

A- A+

U potresom pogođeno područje Mošćenice stigla je donacija iz Italije koja je uključivala i mobilne stambene kućice. Njihovo postavljanje započelo je ovog tjedna čime se nastavlja niz izgradnje kontejnerskih naselja koji su do sada postavljeni u Petrinji, Glini i Majuru.

Mošćenica | foto: Stožer civilne zaštite

Dolaskom stambenih kontejnera u Mošćenicu nastavlja se osiguravanje privremenog smještaja za stanovnike potresom pogođenog područja.

Donacija mobilnih stambenih jedinica stigla je u Mošćenicu. Tijekom tjedna započelo je postavljanje 52 kontejnera čime se nastavlja osiguravanje privremenog smještaja za stanovnike Sisačko-moslavačke županije koji su zbog potresa u prosincu prošle godine ostali bez svojih domova.

Kontejnerska naselja do sada su postavljena u Petrinji, Glini i Majuru.

Pripremanje terena za kontejnere

Proteklih je dana završeno i pripremanje terena na koji se pristigli kontejneri postavljaju. Priprema je obuhvaćala pripremu podloge, utvrđivanje staza i postavljanje mreže vodoopskrbe, odvodnje i električne energije unutar stambenog kontejnerskog naselja.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Ljudi za ljude pokazali gdje će živjeti oni kojima se zgrade uništene u potresu, reakcije podijeljene

– Stambeno kontejnersko naselje u Mošćenici sastoji se od niza spavaonica te međusobno uvezanih tzv. servisnih jedinica koje služe u zajedničke svrhe poput dnevnog boravka, dječje igraonice i praonice, navode iz Stožera civilne zaštite.

U procesu dostavljanja mobilnih kućica i ostalih zadataka na terenu pomažu i pripadnici Hrvatske vojske, a posljednja mobilna stambena jedinica trebala bi biti postavljena danas.

Copy link
Powered by Social Snap