Pretraga

Tvrtka iz Vodnjana gradi novi lovački dom u Istri, koštat će preko 195 tisuća eura

A- A+

Započeli su radovi na izgradnji lovačkog doma u naselju Mrgani. Novi, slobodnostojeći objekt javno – društvene namjene u Općini Kanfanar, prostirat će se na bruto površini od 145,75 kvadratnih metara. Uključivat će polivalentni prostor za sastanke i druženja, kuhinju i sanitarni čvor. Projekt koji je rezultat suradnje lokalne samouprave i Lovačkog društva ‘Golub’, vrijedan je više od 195 tisuća eura. Predviđeni završetak radova je do kraja listopada ove godine, a izvodit će ih vodnjanska tvrtka Gajana kop d.o.o. Dom će biti i multifunkcionalan javni prostor za društvene potrebe okolnih naselja, prvenstveno sela Mrgani, Korenići i Jural.

Izgradnja lovačkog doma u Mrganima

Izgradnja lovačkog doma u Mrganima | Foto: Općina Kanfanar

Istra dobiva novi lovački dom. U naselju Mrgani, unutar Općine Kanfanar, započeli su radovi na izgradnji lovačkog doma, slobodnostojećeg objekta javno – društvene namjene. Važan projekt i investicija lokalne samouprave, nastao je u suradnji s Lovačkim društvom ‘Golub’ iz Kanfanara. Tijekom prošle godine, zajedno su pripremili potrebnu projektnu dokumentaciju.

Lovački dom imat će bruto površinu od 145,75 kvadratnih metara, uključujući natkrivene dijelove. Bruto površina same zgrade iznosit će 121 metar kvadratni. U sklopu doma, predviđene su dvije prostorije za lovačko društvo, polivalentni prostor za sastanke i druženja, kuhinja i sanitarni čvor. Kanfanarsko lovačko društvo pokriva više od 4.360 hektara lovne površine i broji oko 70 članova.

Izdvojeni članak

Vinarija koja privlači pažnju: Obložena je istarskim prirodnim kamenom

Iz Općine Kanfanar poručuju da će se izgradnjom lovačkog doma omogućiti još kvalitetnije djelovanje lovačkog društva te će se promovirati lov kao važan faktor u upravljanju populacijama divljači i očuvanju prirodnih područja općine. Pored svoje primarne namjene, novi će objekt stanovnicima dijela naselja Prikodrage, prvenstveno sela Mrgani, Korenići i Jural, služiti i kao društveni dom.

Investicija vrijedna ukupno 196.500,00 eura, uključujući PDV, planira se dovršiti do kraja listopada ove godine. Nakon provedenog postupka javne nabave, tvrtka Gajana kop d.o.o. iz Vodnjana odabrana je kao najpovoljniji izvođač radova. Pogledajte ovdje kako je velika sanacija važne istarske prometnice završila dva mjeseca prije zadanog roka.

Copy link
Powered by Social Snap