Pretraga

Prije roka završena velika sanacija važne istarske prometnice

A- A+

Gotovo dva mjeseca prije roka kreće prometovanje obnovljenom cestom Motovun – Antonci/Ponte porton. Riječ je o trasi važne istarske prometnice, dugoj 4,7 kilometara. Realizacija projekta sanacije započela je  2. listopada 2023. godine, a rok za izvođenje radova bio je 10 mjeseci od uvođenja izvođača u posao. No, posao je završen ranije i od ovoga tjedna automobili ovdje mogu prometovati uz manja ograničenja.

cesta Motovun - Antonci

cesta Motovun – Antonci | foto: screen shot You Tube

Od ponedjeljka, 17. lipnja započelo je prometovanje cestom Motovun – Antonci/Ponte porton. Ova važna istarska prometnica prošla je zahtjevnu obnovu koja je započela krajem 2023. godine. Riječ je o investiciji vrijednoj 3.548.280 eura bez PDV-a, investitor su Hrvatske ceste, a izvođač radova je tvrtka Cesta iz Pule​.

Radovi su obuhvatili temeljitu obnovu i ojačanje donjeg nosivog sloja ceste, a ugrađeno je skoro 40.000 kvadrata asfaltne površine i nova zaštitna ograda na potencijalno kritičnim mjestima. Također, ova cesta ima i novost, didaktičku crta koja upozorava vozača da je na samom rubu kolnika.

Izdvojeni članak

Prva gigantska klupa u Hrvatskoj postavljena u malom istarskom selu kao posveta Velom Joži

Posao je završen dva mjeseca prije roka, izvještava istaraski.hr. Što je, navodi se, bio velik uspjeh obzirom da su neki zahvati bili jako zahtjevni. Postavljeni su piloti s ciljem jačanja muljevitog tla ispod ceste u dolini rijeke Mirne, a izvođač se susreo i s vrlo velikom količinom padalina koja je zahvatila to područje prošlu jesen. U nekim periodima radilo se i u tri smjene.

Cesta prema Motovunu dio je velike ‘renesanse’ istarskih prometnice u  sklopu koje je upravo otvorena i cesta na relaciji Umag-Ungarija koja je od početka ožujka bila u postupku velike sanacije na dionici dugoj jedna kilometar. Radovi su koštali 1,2 milijuna eura, a obuhvatili su složene radove obnove ceste u temelju.

U 2024. gradi se 20 novih prometnica za preko milijardu eura, doznajte ovdje lokacije.

Copy link
Powered by Social Snap