Pretraga

U Puli svečano otvorena prva faza marine Polesana vrijedna 60 milijuna eura

A- A+

Na otoku Sveta Katarina u blizini Pule jučer je svečano otvorena prva faza rada marine Polesana. Najveći je to nautički projekt u Puli posljednjih nekoliko desetljeća, a vrijednost cijelog projekta iznosi oko 60 milijuna eura.

marina Polesana vizualizacija

marina Polesana vizualizacija | foto: marina Polesana

Na otoku Sveta Katarina u zaljevu Monumenti u Puli jučer je svečano otvorena prva faza rada marine Polesana. Marina se nalazi na području nekadašnje vojne zone, a cijeli projekt provodi tvrtka Kermas Istra. Vlasnik tvrtke je poduzetnik Danko Končar koji je područje dobio na natječaju 2011. godine. Uz marinu, planira se i prenamjena zapuštenog objekta u hotel čiji se završetak obnove očekuje iduće godine. Vrijednost cijelog projekta iznosi oko 60 milijuna eura.

Najveća marina u Istri

Na otvorenju nove marine nazočio je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je naglasio kako je ova marina trenutno najveća marina u Istri.

– Ovakve investicije doprinose razvoju, ne samo Istarske županije nego i cijele Hrvatske. Novih, preko 300 vezova, od čega 264 „mokra“ i 42 suha veza, sa svim popratnim sadržajima donose jednu novu dimenziju i u ovaj prekrasni zaljev koji je prirodno zaštićen, zapravo kreće u jednu novu fazu razvoja, budući da je ovdje do prije nekoliko godina bila i vojska i da je bilo dosta zapušteno, izjavio je ministar Butković te uputio čestiteke investitoru.

Ministar je istaknuo kako su, uz sva ulaganja u prometnu infrastrukturu, ulaganja u lučku infrastrukturu od jednake važnosti.

– To nije samo zaštita akvatorija, to nije samo otočno povezivanje, to je lice i naličje svakog mjesta, svakoga grada, i to predstavlja i ova današnja investicija. Pula od danas vrijedi puno puno više, ucrtava se na nautičku kartu svijeta, zaključio je ministar Butković.

Nova pulska marina treća je po redu hrvatskih marina, uz trogirsku i novigradsku, čiji projekt realizira tvrtka Kermas Istra.

Copy link
Powered by Social Snap