Pretraga

[VIDEO] Znate li kako izgleda proces postavljanja električnih instalacija u novogradnji?

A- A+

Postavljanje električnih instalacija je itekako delikatan posao, a potrebno je paziti na puno stvari. Posebno je zanimljivo postavljanje instalacija u novogradnji, a zahvaljujući Internetu danas možete vidjeti kako točno izgleda postavljanje struje.

@nikkipanton How to wire a building as a commercial electrician. #commercialelectrician #fyp #electricianlife #howto #slab ♬ original sound – Nikki Panton

Kada je u pitanju provođenje instalacija u novogradnji, sve se radi prije izlijevanja betona. Tako da su prvo postavljene šperploče, kako bi se dobio oblik buduće zgrade. Sljedeći korak je provjeravanje skica i iscrtavanje rasporeda. Iako to djeluje kao najjednostavniji dio, to je zapravo ono što je bitno – sve mora biti na svom mjestu.

Nakon toga slijedi postavljanje razvodnih kutija, koje kako je objasnila Nikki Panton u svom videu, je pametno obojati u različite boje, ovisno o njihovoj funkciji. Nakon toga se postavlja željezna konstrukcija, i onda kreće proces provlačenja cijevi i spajanja s kutijama.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Sam napravio vrtnu ljuljačku: Pogledajte kako izgleda proces paljenja drva strujom

Tada je otprilike gotov prvi dio posla, jer slijedi postavljanje druge željezne konstrukcije i izlijevanje betona. Jednom kada se sve osušilo, uklanjaju se spomenute šperploče i kreće provlačenje struje, postavljanje žarulja i prekidača. U većini slučajeva su to samo privremena rješenja, koja su tu kako bi ostali radnici mogli nastaviti sa svojim dijelom posla, a ne biti u mraku.

Copy link
Powered by Social Snap